Jepit rambut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Clipper jenggot manual

Klip rambut (asring dingerteni kanthi gunting rambut jamak kanthi cara sing padha karo gunting ) yaiku implementasi khusus sing digunakake kanggo motong rambut endhas manungsa . Dheweke nggarap prinsip sing padha karo gunting, nanging beda karo gunting lan silet . Alat sing padha nanging luwih abot digunakake kanggo nyukur wedhus, nanging diarani kerajinan tangan utawa gunting mesin .

Gunting rambut ngemot sepasang pisau kaya sisir sing diasah ing kontak cedhak ing ndhuwur liyane lan sisih sing geser miring relatif kanggo siji liyane, mekanisme sing bisa uga manual utawa listrik kanggo nggawe lading dadi osilasi saka sisih menyang sisih, lan gagang . Clipper dipindhahake supaya rambut diposisikan ing antarane untu sisir, lan dipotong nganggo gunting nalika salah siji glathi miring ing sisih liyane. Gesekan ing antarane agul -agul kudu paling sithik, sing bisa dipikolehi kanthi pilihan bahan lan finish, lan asring pelinciran .