Jeneng Tionghoa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Xingming.png
Karakter Xingming sing maknané jeneng lan jeneng kulawarga

Jeneng Tionghoa iku jeneng sing dipratélakaké kanthi karakter Han (Hanzi). Jeneng iki digunakaké déning warga negara Republik Rakyat Tiongkok, Républik Tiongkok, Hong Kong, Makau lan keturunan Tionghoa ing negara-negara liya.

Jeneng Tionghoa biasané dumadi saka 2 karakter nganti 4 karakter, senadyan ana sing luwih saka 4 karakter, nanging umumé jeneng kaya kuwi njupuk saka terjemahan basa liya saéngga ora dianggep minangka jeneng Tionghoa.

Jeneng Tionghoa ngandhut jeneng kulawarga lan jeneng. Jeneng kulawarga Tionghoa dipasang ing ngarep jeneng, biasané 1 nganti 2 karakter; jeneng ana ing samburiné.

Dhaptar jeneng kulawarga Tionghoa sing wis diindonésiakaké[sunting | sunting sumber]

Jeneng kulawarga Tionghoa Diwaca Éjaan Latin Hokkian Pengindonésiaan
欧阳/歐陽 (Oūyáng) O Yang Auwjong Ojong
安 (Ān) An   Anadra, Andy, Anita, Ananta,
白, 柏 (Bái) Pai    
薄 () Po    
蔡 (Cài) Jae Tjoa Cahyo, Cahyadi
曹 (Cao) Cao Tjo Cokro, Vonco
程, 成 (Chéng) Jheng Seng Sengani
叢/丛 (Cóng) Jhong    
陈 (Chen) Jen Tan, Tjhin Tanto, Tanoto, Tanu, Tanutama, Soetanto, Cendana, Tanudisastro, Tandiono, Tanujaya, Santoso, Tanzil, Tanasal, Tanadi, Tanusudibyo, Tanamal, Tandy, Tantra, Intan, Natan, Virtandy
鄧/邓 (Deng) Teng Tenggara, Tengger, Ateng
郭 (Guo) Kuo Kwee, Kwik Kartawiharja, Kusuma, Kusumo
韩 (Han) Han Han Handjojo, Handaya, Handoyo, Handojo, Hantoro
洪 (Hong) Hung Ang Anggawarsito, Anggakusuma, Angela, Angkiat, Anggoro, Anggodo, Angkasa, Angsana
黄 (Huang) Huang Oei, Oey Wibowo, Wijaya, Winata, Widagdo, Winoto, Willys, Wirya, Wiraatmadja , Winarto, Witoelar, Widodo
江 (Jiang) Ciang Kang/Kong Kangean
李 (Li) Lhi Li, Lie, Lee Lijanto, Liman, Liedarto, Rusli
梁 (Liang) Lhiang Nio Liangani, Liando, Liandow, Liandouw, Meliangan
林 (Lin) Lhin Liem, Lim Halim, Salim, Limanto, Limantoro, Limianto, Limijanto, Wanandi, Liemena, Alim, Limawan, Liemantika, Liman
劉/刘 (Liu) Lhiu Lau, Lauw Mulawarman, Lawang, Lauwita, Lawanto
陆 (Lu) Lhû Liok, Liuk Loekito, Loekman, Loekali
吕 () Liw Loe, Lu Loekito, Luna, Lukas, Lukita, Loeksono
羅 / 罗 (Luo) Lo Ro, Loe, Lou, Lo, Luo Lolang, Louris, Robert, Rowi, Robin, Rosiana, Rowanto, Rohani, Rohana, Samalo, Susilo,
全 (Quán) Jhiwyen   Kuanna
施 (Shi) Shi Sie Sidjaja, Sidharta
司徒 (Situ) Sê Dhu Sieto, Szeto, Seto, Siehu, Suhu Lutansieto, Suhuyanli, Suhuyanly
苏 (Su) Su Souw, So, Soe Soekotjo, Soehadi, Sosro, Solihin, Soeganda, Suker, Suryo, Surya, Soerjo
王 (Wang) Whang Ong, Wong Ongko, Wangsadinata, Wangsa, Radja, Wongsojoyo, Ongkowijaya, Setiawan
温 (Wen) Whên Oen, Boen, Woen Benjamin, Bunjamin, Budiman, Gunawan, Basiroen, Bunda, Wendi, Unang
吳/吴, 武, 伍, 仵, 烏, 鄔 (Wu) Whu Go, Gouw, Goh, Ng Gono, Gondo, Sugondo, Gozali, Wurianto, Gunawan, Govino, Gotama, Utama, Widargo, Sumargo, Gossidhy, Bagus, Bagoes, Prayogo
许 (Xu) Xiw Kho, Khouw, Khoe Kosasih, Komar, Kurnia, Kusnadi, Kholil, Kusumo, Komara, Koeswandi, Kodinata
謝 (Xie) Shie Cia/Tjia Tjiawijaya, Tjahyadi, Sudarmadi, Ciawi
楊 / 杨 (Yang) Yang Njoo, Nyoo, Jo, Yong Yongki, Yoso, Yohan, Yuwana
叶 (Ye) Ye Yap/Jap Japhar
曾 (Zeng) Ceng Tjan, Tsang Tjandra, Tjandrakusuma, Chandra, Chandrawinata, Candrakusuma
张 (Zhang) Chang Thio, Tio, Chang, Theo, Teo, Tjong Canggih, Setyo, Setio, Sulistio, Sutiono
郑 (Zheng) Cheng Te, The Tedyono, Suteja, Teja, Teddy, Tedjokumoro, Tejarukmana, Tejawati
周 (Zhou) Chou Tjio, Tjioe Tjokrorahardjo (Cokroraharjo), Tjokrowidjokso (Cokrowijokso)
朱 (Zhū) Chu   Zulkifri, Zuneng
{belum
dikelompokkan)
  Djiaw, Gan, Hoo,
Keng, Pek, Poo,
Siauw, Sie, Siem, Sim, Shim, Shen, Tjoa,
Tjun, Tjiam, Tong
 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeneng_Tionghoa&oldid=845002"