Jason Bourne (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jason Bourne ya iku filem laga taun 2016 saka Amérika kang disutradarani Paul Greengrass. Naskah filem iki ditulis déning Greengrass lan editoré Christopher Rouse, filem iki minangka filem angka 5 saka sèri filem Bourne lan sèkuèl lanjutané saka filem The Bourne Ultimatum ing taun 2007. Matt Damon minangka peran utama manèh ing filem iki, mantan juru pati CIA lan psychogenic amnesiac Jason Bourne.

Panjupukan gambar mligi filem iki diwiwiti ing tanggal 8 Sèptèmber taun 2015. Filem iki digebyakaké ing kutha  London tanggal 11 Juli taun 2016, lan uga digebyakaké ing biyoskup Amérika Sarékat ing tanggal 29 Juli taun 2016, déning Universal Pictures. Filem iki nampa tanggepann kang manéka warna lan pikolèhan punjul  $278 yuta ing saindenging donya.[1]

Produksi filem ing kutha Berlin

Gebyagan[besut | besut sumber]

Ing tanggal 6 Januari taun 2015, Universal ngrencanakaké filem iki digebyakaké ing Amérika Sarékat tanggal 29 Juli taun 2016.[2] Filem iki digebyakaké ing Inggris tanggal 27 Juli.[3] lan digebyakaké ing 2Dlan IMAX 3D ing sawenèh nagara kang kapilih nganggo tèknologi DMR.[4]

Trailer kapisané iku digebyakaké ing tanggal 7 Fèbruari taun 2016 sasuwéné Super Bowl 50, lan ngamot judhul filem iki.[5]

Lagu latar[besut | besut sumber]

Lagu latar ing filem Jason Bourne, iku dikomposeri déning John Powell lan David Buckley, lan digebyakaké kanthi digital tanggal 29 Juli taun 2016, déning Back Lot Music.[6] Vèrsi anyaré saka Moby's "Extreme Ways", diganti judhulé dadi "Extreme Ways (Jason Bourne)", lan minangka lagu ing pungkasan filem iki.

Pratélan Lagu
  1. "I Remember Everything" – 2:04
  2. "Backdoor Breach" – 3:50
  3. "Converging in Athens" – 4:13
  4. "Motorcycle Chase" – 6:53
  5. "A Key to the Past" – 2:37
  6. "Berlin" – 2:02
  7. "Decrypted" – 5:34
  8. "Flat Assault" – 2:39
  9. "Paddington Plaza" – 6:46
  10. "White Van Plan" – 2:49
  11. "Las Vegas" – 3:48
  12. "Following the Target" – 3:29
  13. "Strip Chase" – 4:59
  14. "An Interesting Proposal" – 2:13
  15. "Let Me Think About It" – 2:24
  16. "Extreme Ways (Jason Bourne)" by Moby – 4:56

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Jason Bourne (2016)".
  2. Yamato, Jen (January 6, 2015).
  3. "Jason Bourne UK Release Date". 
  4. "Jason Bourne".
  5. McMillan, Graeme (February 8, 2016).
  6. "Jason Bourne Soundtrack (2016)". www.soundtrack.net.