Jang Yoo-jeong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jang Yoon-jeong
Omona.jpg
Pratélan latar wuri
Saka Koréa Kidul
Génre K-pop, trot
Pakaryan Penyanyi, MC
Mangsa akarya 2004 - saiki
Sana jaringan Situs Resmi

Jang Yun-jeong (장윤정) (lair 16 Fèbruari 1980) ya iku sawijining penyanyi trot asal Corea Selatan.[1] Jang Yoon-jeong wiwit misuwur dadi penyanyi nalika dhèwèké menang ing Festival Riverside kang dianakake déning MBC taun 1999.[1] Judhul lagu kang dinyanyekake ya iku lagu kang deweni nuansa Latin kanthi irah-irahan You Inside Me.[1]

Sawisé menangake festival mau, Jang duwé berkesempatan nandatangani kontrak karo sawijining perusahaan rekaman kang lumayan misuwur, nanging sawisé pirang-pirang taun dhèwèké durung duwé kalodhangan kanggo gawé album.[1] Nalika iku kulawarga Jang lagi kangelan babagan duwit lan kabèh mau ndadèkaké dhèwèké ora duwé semangat lan ora ngerti apa kang kudu ditindakake kanggo musike mau.[1] Ing sawijining dina, dhèwèké nampa sawijining proposal kang tanpa dikira saka sawijining perusahaan rekaman kanthi aran E-mecca Entertainment.[1] Perusahaan mau ngundang Jang lan dhèwèké ditawani dadi penyanyi musik trot.[1] Mula-mulane Jang mikir yèn dhèwèké ora bakal bisa nanging pungkasane dhèwèké gelem nyoba.[1] Album debutnya 어머나 (Eomeona; Oh My Goodness) kang digawé bisa laris banget kanthi lagu kang judhulé padha.[1] Rata-rata kadang sutresna musik ing Koréa, padhe kenal Eomeona lan uga nyenengi.[1] Kawit taun 2005, Jang uga wiwit gawé album. Ing kono, dhèwèké uga ngebokake lagu kanthi judhul kang pada ing Jepang.[1]

Sanajan isih enom, nanging Jang bisa narik kawigaten kadang sutresna musik ing kalangan kang luwih tuwa ya iku kanthi ngusung musik trot, kang dikenal minangka musik génerasi ing duwure.[1] Amarga bakate mau, dhèwèké uga bisa narik kawigaten wong-wong kang luwih enom kanthi musik mau.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • 2004: Volume 1 - 어머나 (Oh My Goodness)
  • 2005: Volume 2 - 짠짜라
  • 2006: Volume 2.5 - 트로트 리메이크 앨범
  • 2006: Volume 3 - 이따, 이따요 (Later, Later)
  • 2007: Best Album - The Encore
  • 2008: Volume 4 - Jang Yoon Jeong Twist
  • 2009: Digital Single - 애원

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m Jang Yoon-jeong, kbs world. Diundhuh tanggal 21 Mèi 2010.