Menyang kontèn

Jang-jorim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jang-jorim

Jang-jorim (장조림) yaiku panganan saka Korea kang kasusun saka daging sapi sing digodhog utawa dioseng bareng kecap. Daging babi, endhog puyuh, daging sapi lan jamur kadhang kala digunakake.

Sajarah

[besut | besut sumber]
Jang-jorim mawa endhog

Dipitayani yen jang-jorim asale saka hukum klelep China kuno. Diarani "Sejong Annals" Vol. 128 (醓 醢), sing digawé kanthi ngrajang daging sapi ing bumbon kecap. Ora jelas wektu nalika banyune dadi perbendaharaan saiki.[1]

Iki digawé kanthi ngiris daging sapi lan endhog, dikumbah ing tembor banyu. Yen wis cukup, dicemplungi jae lan bawang, sok kecap lan godhog maneh supaya umub.[2]

Kapustakan

[besut | besut sumber]
  1. chaerrin, park (2018). Journal of Folklore Studies http://www.dbpia.co.kr.access.hanyang.ac.kr/Journal/ArticleDetail/NODE07501497. {{cite journal}}: Missing or empty |title= (pitulung)[pranala mati permanèn]
  2. dohyun, baek (2017). "A Study on the Expressions of Korean Food Taste in Korean Traditional Cuisine". {{cite journal}}: Cite journal requires |journal= (pitulung)[pranala mati permanèn]