Jan Vertonghen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jan Vertonghen
Vertonghen Belgium National Team vs USA 2013 (cropped).jpg
Vertonghen ing Tim Nasional Bal-balan Belgia taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jan Bert Lieve Vertonghen[1]
Tanggal lair (1987-04-24) 24 April 1987 (umur 32)
Papan lair Sint-Niklaas, Belgium
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 5
Karir nom
1997–2000 VK Tielrode
2000–2003 Germinal Beerschot
2003–2006 Ajax
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2012 Ajax 155 (23)
2006–2007RKC Waalwijk (loan) 12 (3)
2012– Tottenham Hotspur 174 (5)
Tim nasional
2002 Belgium U16 6 (1)
2006–2009 Belgium U21 23 (0)
2007– Belgium 98 (8)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:37, 13 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 October 2017

Jan Bert Lieve Vertonghen (Pocapan ing basa Walanda: [ˈjɑn vərˈtɔŋə(n)]; lair 24 April 1987) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Belgia ingkang samenika main ing Liga Primér Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Belgia. Piyambakipun dados juru main bèk tengah, ugi saged dados bèk kering.[3]

Vertonghen miwiti karir senioripun ing klub Walanda Ajax ing 2006 lan sampun nindakaken 220 pertandhingan lan 28 gol kanggé tim punika ing sedaya kompetisi, lan adamel piyambakipun dipundadosaken kaptèn wiwit 2011.[4] Piyambakipun menangaken kalih kajuwaran Eredivisie lan kalih KNVB Cup ing klub punika, lan ing taun 2012 piyambakipun pikantuk préstasi minangka 'Pemain Bal Walanda Taun Menika'.[4] Vertonghen dipuntransfer dhateng klub Tottenham ing wulan Juli 2012, lan damel préstasi minangka 'Tim PFA taun punika' ing mangsa kapisan ing Liga Primér, lan nindakaken 200 pertandhingan kanggé Spurs.[4]

Vertonghen miwiti karir internasional kanthi debut ing Timnas Belgia taun 2007 lan sampun nindakaken 96 caps.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Vol Beloften: Jan Vertonghen" [Full of Promises: Jan Vertonghen] (ing basa Dutch). AFC Ajax. 25 October 2005. Dijupuk 15 January 2018. 
  2. "Premier League Player Profile Jan Vertonghen". Premier League. Barclays Premier League. 2015. Dijupuk 15 January 2018. [pranala mati permanèn]
  3. Jan Vertonghen(dipunundhuh tanggal 15 Januari 2018)
  4. a b c d Jan Vertonghen(dipunundhuh tanggal 15 Januari 2018)