James J. Fox

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

James J. Fox ya iku ahli antropologi saka ing Milwaukee, Wisconsin, Amérikah Sarékat, kalairan 29 Mèi 1940[1][2]. James naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur Harvard University (AB) taun 1962. Sabanjuré ana ing University of Oxford (B.Litt) taun 1965 lan D.Phil ing taun 1968. Panlitian antropologis kang dilakoni déning James ana ing Timor (1981, 1998 nganti 2002) lan Pulo Rote (1965, 1973). Uga naté ing Jawa Wetan (1981), Jakarta (1975)[1][3]. Karya-karya kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané Harvest of the Palm: Ecological Change in Eastern Indonesia (1977), To Speak in Pairs: Essays on the Ritual Languages of Eastern Indonesia (1988), Origins, Ancestry and Alliance: Explorations in Austronesian Ethnography (1996), lan Out of the Ashes: Destruction and Reconstruction of East Timor (2000)[1][3]. James iki minangka salah siji antropolog kang akéh pisumbangané ing bab ètnografi Indonesia[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 239. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "James A. Fox | Department of Anthropology". anthropology.stanford.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-09. 
  3. a b c "Professor James Fox". Dijupuk 2018-01-09.