James G. Carrier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

James G. Carrier ya iku ahli antropologi saka Washington DC, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1947[1][2]. Pandhidhikan ing pawiyatan luhur naté ana ing University of Virginia taun 1972 (BA) lan 1973 (MA). Uga ing London School of Economics taun 1977 (Ph.D.)[1]. Panlitian antropologis kang dilakoni James ya iku ing Pulo Ponam, Papua Nugini (1978 nganti 1986) lan Jamaika (1997). Karya-karya kang wis ditulis déning James iku antarané History and Tradition in Melanesian Anthropology (1992), Gifts and Commodities: Exchange and Western Capitalism since 1700 (1995), Occidentalism: Images of the West (1995), lan Meanings of the Market: The Free Market in Western Culture (1997)[1][3]. Pisumbangan James sawijiné iku nggawa owah-owahan ing antropologi Mélanésia[1]. Dhèweké nuduhaké bebrayan Mélanésia iku dipandhang minangka hal kang kontemporer lan ana owahané[4].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 121. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "James G. Carrier". www.socioeco.org (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-22. 
  3. Bloomsbury.com. "Bloomsbury - James G. Carrier - James G. Carrier". www.bloomsbury.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-22. 
  4. "James Carrier". www.eth.mpg.de. Dijupuk 2017-12-22.