Jaloddhatagati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Jaloddhatagati iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Jagatī. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira:...

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:

Tuladha[besut | besut sumber]

gĕnĕp tĕmu taun lawasku n akurĕn / silih sih adulur lanāṭikaṭikan // jĕnĕk maguling ing taman mamĕng amĕng / hana n tumuruning jaloddhatagati // 60 // (jaloddhatagati)

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.