Jak tv

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Jak tv
PT Danapati Abinaya Investama
Jak tv Logo.png
Jaringan City TV Network
Slogan my city, my tv
Wilayah siaran Jakarta
Diluncuraké 16 Maret 2005 di Jakarta
Sing duwé Mahaka Media
Kantor pusat Kawasan SCBD, Jalan Jenderal Sudirman Kav. 52 - 53, Senayan, Kebayoran Baru, Jakarta Selatan
Situs web http://www.jak-tv.com
Kasumadyan Ibu Kota
Siaran terestrial
Jabodetabek 55 UHF

Jak tv inggih punika salah satunggaling stasiun televisi swasta lokal wonten ing Indonésia ingkang kanthi terestrial gadhah wilayah fokus siaranipun inggih ing wialayah Dhaérah Khusus Ibukota Jakarta, ingkang ugi mratah ing wilayah Jabodetabek. Stasiun televisi ingkang sampun naté dipunkuaosi déning Electronic City ingkang sahamipun dipunkuaosi déning Mhaka Media lan City TV Network punika gadhah target pamiyarsanipun inggih ing yuswa udakawis 18 - 45 taun. Sadèrèngipun, Jak TV kagunganipun Jawa Pos Multimedia Corporation, inggih punika salah satunggaling perusahaan Grup Jawa Pos ngantos taun 2009. Jak tv inggih dipunluncuraken ing wekdal sepisanan inggih wonten ing wujud siaran uji coba wonten ing tanggal 16 Maret 2005, jam 19:00 WIB wonten ing Jakarta. Ing wekdal punika, program Jak tv piyambak langkkung fokus wonten ing adicara- adicara hiburan, soft news lan variety show kanggéé kulawarga. Dene wekdal siaranipun Jak tv piyambak inggih punika saben dinten wiwit pukul 05:00 dumugi pukul 23.00 WIB, ingkang stay on ingkang dangunipun 19 jam. Sak punika slogan lan motto tagline Jak tv inggih punika My City, My TV.[1]

Sujarahipun[sunting | sunting sumber]

Jak tv madeg kanthi landhesan izin saking pamarèntah DKI Jakarta kanthi PP Nomer 809/BH.09.05/III/2001 ingkang sahamipun saperangan ageng inggih kagunganipun Electronic City lan sahamipun dipunkuaosi déning Mahaka media lan ingkang dados indukipun inggih punika City TV Network. Ing tanggal 1 Januari 2001, kawontenanipun Jak tv punika sampun dipunbiwarakaken wonten ing Berita Negara Nomer 8687 minangka PT Danapati Abinaya Investama'.

Jak tv inggih punika anak perusahaan saking Mahaka Media lan Electronic City ingkang sahamipun dipunkuaosi dénng City TV Network ingkang ugi minangka ingkang kagungan ariwarti Republika. Danapati Abinaya Investama inggih pikantuk izin siaran kanthi nama "Jak tv" ing tanggal 2 Januari 2002.

Jak tv wiwit sepisanan dipunwedalaken siaran pola tayangan teknikipun inggih wiwit tanggal 1 Mei 2002 ing wilayah Jakarta, Bogor, Tangerang lan Bekasi kanthi pola teknik ingkang dangunipun sapérangan jam saben dintenipun. Ing tanggal 31 Mei 2002, Jak tv wiwit nyiaraken program kanthi tajuk "Jak tv Tune-In" ingakng punika ugi saged damel langkung wiyar jangkoan kanggé siaranipun ngantos wilayah Jakarta Pusat lan sakiteripun.

Awit saking wontenipun rantaman saha rencana rumiyin ingkang sae, mila Jak tv saged pikantuk alokasi frekuensi UHF ingkang rerata paling andhp menawi dipuntandhingaken kaliyan stasiun- stasiun tv sanesipun. Kanal frekuensi punika saged langkung gampilaken para pamiyarsa menawi badhéé madosi gellombang siaran Jak tv.

Stasiun Televisi Propinsi Kota Jangkauan Siaran Frekuensi Pemancar Menara
Jak tv Jabodetabek Dhaerah Khusus Ibukota Jakarta Jakarta Pusat, Jakarta Barat, Jakarta Selatan, Jakarta Utara, Jakarta Timur 55 UHF 80 KW 250 meter

Uji Coba Pola Teknik Siaran[sunting | sunting sumber]

Jak tv wiwit uji coba siaran teknik inggih sepisanan ing tanggal 1 Maret 2003 kanthi siaran televisi punika sampun miwit pola tayangan uji coba ingakng dangunipun 2 jam ingkang dipunwiwiti pukul 17.00 dumugi pukul 19.0 WIB wonten ing channel 55 UHF.

Uji Coba Tayangan Program Siaran[sunting | sunting sumber]

Jak tv wiwit resmi dipunsiaraken inggih ing tanggal 8 Januari 2004 kanthi program unggulan tayangan adicara siaran ingkang taksih ing tahap nyobi saben dintenipun dipunwiwiti saking pukul 17.00 dumugi pukul 19.00 WIB, satunggaling wekdal tayangan program informasi motivasi lan supernatural, dene current affairs, inforatid educated & news magaine saha musi video, musik selingan & musik lagu pop artis soloist siaran ing ibu kota saking Jabodetabek kanthi irah- irahan "Ja tv Tune-In" inggih wonten ing channel 55 UHF.

Program Jak tv Tune-In punika dipunwugkus kanthi gaya radio kanggé nepangaken satunggaling current affairs, information educated & news magazine, , sinambi nyuguhaken rerangkèning video klip musik lagu chart selingan program "C Music". Dene divis pawartos inggih nyamektakaken program "Jalan- jalan Jakarta" ingkang ngewrat bab pakèt- pakèt fitur.

Kejawi saking punika gambaran logo enggal saking Jak tv piyambak dipun ketingalaken wiwit sasi Juni 2010. Logo Jak tv sak pnika kathah- kathahipun inggih dipunkebaki werna abrit, ijo, biru, lan kuning wonten ing bentu bol kasebut ingkang minangka pralambang saking dinamis lan fokus. Déné slogan Jak tv ingakng My City, My TV inggih ttep dipunginakaken ngantos sak punika.

Program adicara[sunting | sunting sumber]

Déné program - program adicaa ingkang wonten ing Jak tv inggih punika kados mekaten:[2]

Pawartos[sunting | sunting sumber]

  • Ada Apa Berita
    • Ada Apa Berita Akhir Pekan
  • Beranda
  • Gubernur Kita

Entertainment[sunting | sunting sumber]

  • Golf Spot
  • Sendok Garpu
    • Sendok Garpu Dessert
    • Sendok Garpu Indonesian Food

Gaya Hidup[sunting | sunting sumber]

  • Ada-Ada Saja
  • VOA Career Day

Komunitas[sunting | sunting sumber]

  • Jakarta Bersepeda
  • Komunitas Kita

Kesehatan[sunting | sunting sumber]

  • Bugar & Sehat Bersama Lejel
  • Bukan Sekedar Obrolan Malam
  • Kata Dokter
  • Master Cooking
  • Medika Natura
  • Medika Natura Malam
  • Modern Beauty
  • Pagi Hari Bugar Bersama Lejel
  • Pondok Terapi Al-Kindi
  • Ruqyah, Dzikir, Tausiyah (LIVE)
  • Sehat Bersama - Terapi Garang Arang
  • Smart Living

Musik[sunting | sunting sumber]

  • C Music
  • Ganaskutik
  • Jak Musik

Olahraga[sunting | sunting sumber]

  • ABL
  • Auto Magz

Religi[sunting | sunting sumber]

  • Choice Is Yours
  • Power Of Soul
  • Silahturahim
  • Suara Anak Negeri
  • This Is Your Time

Sanèsipun[sunting | sunting sumber]

  • Ragam Info
  • Serial Asia
  • Mahakarya Agung Sedayu
  • Lejel Home Shopping

Adicara Lawas Jak-TV[sunting | sunting sumber]

  • 3 Rasa
  • B-JAK (Bicara Tanpa Jarak)
  • Cantik dan Sehat
  • Cooking With World Kitchen
  • Edukasia Investasi
  • Jalan-Jalan Seru
  • Luar Biasa
  • Menuju Jakarta Satu
  • Partitur
  • Program Motivasi
  • Roti Bakar
  • Scientist Home Indonesia
  • Secret Extract Herbal
  • Sudut Kota
  • Taubatan Nasuha
  • Tidak Ada Yang Kebetulan
  • Therapy Qolbu
  • Tokoh Perubahan
  • VOA Pop Notes

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jak_tv&oldid=876183"