Jak tv

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jak tv
PT Danapati Abinaya Investama
Jak tv Logo.png
Jaringan City TV Network
Slogan my city, my tv
Wilayah siaran Jakarta
Diluncuraké 16 Maret 2005 di Jakarta
Sing duwé Mahaka Media
Kantor pusat Kawasan SCBD, Jalan Jenderal Sudirman Kav. 52 - 53, Senayan, Kebayoran Baru, Jakarta Selatan
Situs web http://www.jak-tv.com
Kasumadyan Ibu Kota
Siaran terestrial
Jabodetabek 55 UHF

Jak tv inggih punika salah satunggaling stasiun televisi swasta lokal wonten ing Indonésia ingkang kanthi terestrial gadhah wewengkon fokus siaranipun inggih ing wialayah Daerah Khusus Ibukota Jakarta, ingkang ugi mratah ing wewengkon Jabodetabek. Stasiun televisi ingkang sampun naté dipunkuaosi déning Electronic City ingkang sahamipun dipunkuaosi déning Mhaka Media lan City TV Network punika gadhah target pamiyarsanipun inggih ing yuswa udakawis 18 - 45 taun. Sadèrèngipun, Jak TV kagunganipun Jawa Pos Multimedia Corporation, inggih punika salah satunggaling perusahaan Grup Jawa Pos ngantos taun 2009. Jak tv inggih dipunluncuraken ing wekdal sepisanan inggih wonten ing wujud giyaran uji coba wonten ing tanggal 16 Maret 2005, jam 19:00 WIB wonten ing Jakarta dan Medan. Ing wekdal punika, program Jak tv piyambak langkkung fokus wonten ing adicara- adicara panglipur, soft news lan variety show kanggéé kulawarga. Déné wekdal siaranipun Jak tv piyambak inggih punika saben dinten wiwit pukul 05:00 dumugi pukul 23.00 WIB, ingkang stay on ingkang dangunipun 19 24 jam. Sapunika slogan lan sesanti tagline Jak tv inggih punika My City, My TV.[1] jak tv kutha medan 02:15.03:15 WIB

Sujarahipun[besut | besut sumber]

Jak tv madeg kanthi landhesan izin saking pamarèntah DKI Jakarta kanthi PP Nomer 809/BH.09.05/III/2001 ingkang sahamipun sapérangan ageng inggih kagunganipun Electronic City lan sahamipun dipunkuaosi déning Mahaka médhia lan ingkang dados indukipun inggih punika City TV Network. Ing tanggal 1 Januari 2001, kawontenanipun Jak tv punika sampun dipunbiwarakaken wonten ing Berita Nagara Nomer 8687 minangka PT Danapati Abinaya Investama'.

Jak tv inggih punika anak perusahaan saking Mahaka Media lan Electronic City ingkang sahamipun dipunkuaosi dénng City TV Network ingkang ugi minangka ingkang kagungan ariwarti Republika. Danapati Abinaya Investama inggih pikantuk izin giyaran kanthi nama "Jak tv" ing tanggal 2 Januari 2002.

Jak tv wiwit sepisanan dipunwedalaken giyaran pola tayangan tekpunikapun inggih wiwit tanggal 1 Mèi 2002 ing wewengkon Jakarta, Bogor, Tangerang lan Bekasi kanthi pola tèhnik ingkang dangunipun sapérangan jam saben dintenipun. Ing tanggal 31 Mèi 2002, Jak tv wiwit nyiaraken program kanthi tajuk "Jak tv Tune-In" ingakng punika ugi saged damel langkung wiyar jangkoan kanggé siaranipun ngantos wewengkon Jakarta Pusat lan sakiteripun.

Awit saking wontenipun rantaman saha rencana rumiyin ingkang saé, mila Jak tv saged pikantuk alokasi frekuensi UHF ingkang rerata paling andhp manawi dipuntandhingaken kaliyan stasiun- stasiun tv sanèsipun. Kanal frekuensi punika saged langkung gampilaken para pamiyarsa manawi badhé madosi gellombang giyaran Jak tv.

Stasiun Televisi medan Provinsi Kota Jangkauan Siaran Frekuensi Pemancar Menara
Jak tv Jabodetabek Daerah Khusus Ibukota Jakarta Jakarta Pusat, Jakarta Barat, Jakarta Selatan, Jakarta Utara, Jakarta Timur 55 UHF 80 KW 250 mèter

Uji Coba Pola Teknik Siaran[besut | besut sumber]

Jak tv wiwit uji coba giyaran tèhnik inggih sepisanan ing tanggal 1 Maret 2003 kanthi giyaran televisi punika sampun miwit pola tayangan uji coba ingakng dangunipun 2 jam ingkang dipunwiwiti pukul 17.00 dumugi pukul 19.0 WIB wonten ing channel 55 UHF.

Uji Coba Giyaran Program Siaran[besut | besut sumber]

Jak tv wiwit resmi dipunsiaraken inggih ing tanggal 8 Januari 2004 kanthi program unggulan tayangan adicara giyaran ingkang taksih ing tahap nyobi saben dintenipun dipunwiwiti saking pukul 17.00 dumugi pukul 19.00 WIB, satunggaling wekdal tayangan program informasi motivasi lan supernatural, déné current affairs, inforatid educated & news magaine saha musi video, musik selingan & musik lagu pop artis soloist giyaran ing kutha krajan saking Jabodetabek kanthi irah- irahan "Ja tv Tune-In" inggih wonten ing channel 55 UHF.

Program Jak tv Tune-In punika dipunwugkus kanthi gaya radio kanggé nepangaken satunggaling current affairs, information educated & news magazine, , sinambi nyuguhaken rerangkèning video klip musik lagu chart selingan program "C Music". Déné divis pawartos inggih nyamektakaken program "Jalan- jalan Jakarta" ingkang ngewrat bab pakèt- pakèt fitur.

Kejawi saking punika gambaran logo énggal saking Jak tv piyambak dipunketingalaken wiwit sasi Juni 2010. Logo Jak tv sak pnika kathah- kathahipun inggih dipunkebaki werna abrit, ijo, biru, lan kuning wonten ing bentu bol kasebut ingkang minangka pralambang saking dinamis lan fokus. Déné slogan Jak tv ingakng My City, My TV inggih ttep dipun-ginakaken ngantos sak punika.

Jarinagan jakarta[besut | besut sumber]

90.8 FM Jakarta. Jak tv TV televisi Channel yang HD Indonesia.

  • Jak tv Jakarta - 55 UHF
  • Jak tv Bandung - 23 UHF
  • Jak tv Surabaya - 69 UHF
  • Jak tv Lampung - 57 UHF
  • Jak tv Medan - 61 UHF
  • Jak tv Makassar - 33 UHF
  • Jak tv Manado - 69 UHF
  • Jak tv Kendri - 63 UHF
  • Jak tv Bali - 60 UHF
  • Jak tv Mataram - 54 UHF
  • Jak tv Kupang - 28 UHF
  • Jak tv Acèh
  • Jak tv Jayapura
  • Jak tv Jambi
  • Jak tv Palembang
  • Jak tv Batam
  • Jak tv Mamuju

Program adicara[besut | besut sumber]

Déné program - program adicaa ingkang wonten ing Jak tv inggih punika kados makaten:[2]

Pawartos[besut | besut sumber]

  • Ada Apa Berita
    • Ada Apa Berita Akhir Pekan
  • Beranda
  • Gubernur Kita

Entertainment[besut | besut sumber]

  • Golf Spot
  • Sendok Garpu
    • Sendok Garpu Dessert
    • Sendok Garpu Indonesian Food

Gaya Hidup[besut | besut sumber]

  • Ada-Ada Saja
  • VOA Career Day

Komunitas[besut | besut sumber]

  • Jakarta Bersepeda
  • Komunitas Kita

Keséhatan[besut | besut sumber]

  • Bugar & Sehat Bersama Lejel
  • Bukan Sekedar Obrolan Malam
  • Kata Dhokter
  • Master Cooking
  • Medika Natura
  • Medika Natura Malam
  • Modern Beauty
  • Pagi Hari Bugar Bersama Lejel
  • Pondok Terapi Al-Kindi
  • Ruqyah, Dzikir, Tausiyah (LIVE)
  • Sehat Bersama - Terapi Garang Arang
  • Smart Living

Musik[besut | besut sumber]

  • C Music
  • Ganaskutik
  • Jak Musik

Ulah raga[besut | besut sumber]

  • ABL
  • Auto Magz

Religi[besut | besut sumber]

  • Choice Is Yours
  • Power Of Soul
  • Silahturahim
  • Suara Anak Negeri
  • This Is Your Time

Sanèsipun[besut | besut sumber]

  • Ragam Info
  • Serial Asia
  • Mahakarya Agung Sedayu
  • Lejel Home Shopping

Adicara Lawas Jak-TV[besut | besut sumber]

  • 3 Rasa
  • B-JAK (Bicara Tanpa Jarak)
  • Cantik dan Sehat
  • Cooking With World Kitchen
  • Edukasia Investasi
  • Jalan-Jalan Seru
  • Luar Biyasa
  • Menuju Jakarta Satu
  • Partitur
  • Program Motivasi
  • Roti Bakar
  • Scientist Home Indonesia
  • Secret Extract Herbal
  • Sudut Kota
  • Taubatan Nasuha
  • Tidak Ada Yang Kebetulan
  • Therapy Qolbu
  • Tokoh Owah-owahan
  • VOA Pop Notes

Cathetan suku[besut | besut sumber]