Jajag cepet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jajag rikat (basa Inggris: Quick Count) iku methode vérifikasi sajeroning pétungan asil pamilihan kanthi migunakaké sampel ing sawetara papan pamungutan swara. Béda karo exit poll, pamilih ora ditakoni sapa sing dipilih, nanging proyèksi asil didhasaraké marang asil resmi saka papan pamungutan swara mau. Parallel vote tabulation iku uga mèmper karo jajag rikat, nanging migunakaké kabèh populasi (statistil) dudu nganggo sampel.

Pranala njaba[besut | besut sumber]