Jacinda Ardern

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ardern ing 2020

Jacinda Kate Laurell Ardern[1] (/əˈsɪndə ɑːˈdɜːrn/ jə-SIN-də ah-DURN;[2] lair 26 Juli 1980; umur 41 taun) yaiku pulitikus Niu Selan sing dadi mahamantri Niu Selan ka-40 lan ketuwa Parte Buruh sawise 2017. Ia menika kepala pamrentahan wadon paling enom ing donya ing usia 37 taun.[3] Ardern ngelairke putrine Neve ing 21 Juni 2018, ngedadike dheweke dadi kepala pamrentahan kapilih kapindho ing donya sing ngelairke nalika ngejabat (sawise Benazir Bhutto).[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Members Sworn". Parliamentary Debates (Hansard). New Zealand Parliament. p. 2. Diarsip saka sing asli ing 23 February 2013.
  2. "Talking work-related hearing loss with NZ Prime Minister Jacinda Ardern". WorkSafe New Zealand. 28 September 2018. Diarsip saka asliné ing 8 January 2022. Dibukak ing 8 January 2022.
  3. "The world's youngest female leader takes over in New Zealand". The Economist. 26 October 2017. Diarsip saka asliné ing 26 October 2017.
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng :1

Pranala jaba[besut | besut sumber]