Jènggèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jengger wilah, salah siji wujud jengger pitik

Jengger ya iku daging kang thukul ing saknduwure ndhas manuk saka golongan pitik lan sedulure saka galliformes, utamane kalkun lan pitik jawa. Jengger utamane luwih katon ing kéwan lanang, werna umume abang senajan uga ana sing werna klawu enom nganti biru tuwa. Jengger kalkun bisa werna abang nganti biru.

Ing padongengan[besut | besut sumber]

Ing padongengan, ana kéwan rekan kang disebut ula jengger, kang kira-kira maknane padha karo naga, senajan ukurane luwih cilik.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jènggèr&oldid=1097263"