Jènggèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jengger wilah, salah siji wujud jengger pitik

Jengger ya iku daging kang thukul ing saknduwure ndhas manuk saka golongan pitik lan seduluré saka galliformes, mliginé kalkun lan pitik jawa. Jengger mliginé luwih katon ing kéwan lanang, warna racaké abang sanajan uga ana sing warna klawu enom nganti biru tuwa. Jengger kalkun bisa warna abang nganti biru.

Ing padongengan[besut | besut sumber]

Ing padongengan, ana kéwan rekan kang disebut ula jengger, kang kira-kira tegesé padha karo naga, sanajan ukurane luwih cilik.