Istana Wilanów

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wilanów
Pura Wilanów
Pura Wilanów

Pura Wilanów inggih punika salah satunggalipun monumen paling wigati saking periode Baroque Polen. Sajarah gedhong punika inseperable, ingkang dipundamel déning Raja Jan Sobieski III. Ing taun 1677, griya nembé dipunyasa piyambak ing wolls ingkang tebih saking ramenipun kastil. Struktur punika nembé rampung ing taun 1696 lan nggabungaken unsur-unsur manor mulia, vila ing nagara Italia lan Perancis ing pura gaya Louis XIV. Interior Pura dipunpundhut saking panobatan Sobieski lan kamenangan ing Vienne.[1]

Sajarah Pura Wilanów[besut | besut sumber]

Rikala raja sampun sèda, Pura dipungadhahi déning lare-larenipun, lan ing taun 1720, properti ing Pura dipuntumbas déning tiyang wadon ingkang sugih ing Polen.<!- saking dinten-dinten Elizabeth Sieniawska.(ora cetha karepe)--> Ing taun 1730, Pura, tigang taun dipungadhahi raja Agustus Strong II, ingkang dadosaken dekorasi Pura dipun-gantos déning Agustus Strong II. Ing tengah abad 18, properti Wilanów dipunwarisaken déning putri Czartoryski, istri déning panglima, Izabela Lubomirska. 69 taun salajengipun punika, Duchess maringaken Pura Wilanów kagem putri lan, Stanislaw Kostka Potocki. Amargi punika, salah satunggalipun museum ingkang satunggal ing Polen dipunbikak ing Pura Wilanów taun 1805.

Arsitektur[besut | besut sumber]

Eksposisi gadhah kalih pérangan: ing ngandhap, wonten Gladri Gambar Polen. Panggènan punika wonten patung saking raja Polen, wakil kulawarga raja abad ageng, wadyabala berontak, seniman ingkang misuwur, lan tyang-tiyang ingkang kinurmatan ing Polen.

Selajengipun Gladri Gambar Polen, wonten apartemen pura karajaan. Kamar kagem parté-parté Polen, papan kagem mirengaken tembang, papan kagem tamu, lan kanca-kancanipun, lan papan kagem nyambut damel.

Gladri[besut | besut sumber]

Papan- papan ing Pura Wilanów:

  1. Coffin gambar
  2. Gladri gambar Polen, c. 16 lan 17
  3. Gambar kamar Kulawarga Sobieski
  4. Papan Quiet
  5. Papan Tengah
  6. Papan ngajeng
  7. Kabinet Pastel
  8. Gambar kamar Kulawarga Poniatowski
  9. Dekorasi Kontusz Sabuk
  10. Gladri gambar Polen, abad 18.
  11. Papan ing menara lor
  12. Gladri gambar Polen, abad 19. Bagean satunggal
  13. Gladri gambar Polen, abad 19. Bagean kalih
  14. Vestibulum
  15. The Raspberry Parlour
  16. Gladri Lukisan kasebat Museum
  17. Gladri Landsekap
  18. Kabinet Etruscan
  19. Gladri Lor
  20. Studi Gladri
  21. Papan ngajeng Ratu
  22. Papan tilem Ratu
  23. Para Vestibulum Agung
  24. Papan ngajeng Raja
  25. Papan tilem Raja
  26. Kapustakan Raja
  27. Kapel
  28. Lapidarium
  29. Gladri Kidul
  30. Patung Jan Sobieski III
  31. The White Hall
  32. Apartemen Putri Marshall Lubomirska[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.zacharz.com(dipuntingali tanggal 25 September 2011)
  2. ^ www.wilanow-palac.pl(dipuntingali tanggal 25 September 2011)