Isra' Mi'raj

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Allah1.png
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Isra Mi'raj (Arab:الإسراء والمعراج‎, al-’Isrā’ wal-Mi‘rāğ) iku rong bagéyan saka lelungan sing diayahi déning Nabi Muhammad SAW jroning sawengi. Kedadéyan iki minangka salah siji prastawa wigati tumrap umat Islam, amarga ing prastawa iki Nabi Muhammad Shallallahu Alaihi wa Sallam nampa printah nglakoni shalat limang wektu sedina sawengi.

Isra Mi'raj kedadéyan ing periode pungkasan mangsa kanabian ing Makkah sadurungé Rasulullah Shallallahu Alaihi wa Sallam hijrah menyang Madinah. Miturut al-Maududi[1] lan mayoritas ulama,[2] Isra Mi'raj kedadéyan ing taun pisanan sadurungé hijrah, yaiku antara taun 620-621 M. Miturut al-Allamah al-Manshurfuri, Isra Mi'raj kedadéyan ing wengi 27 Rajab taun ka-10 kenabian, lan iki sing populèr. Senadyan mangkono, Syaikh Shafiyurrahman al-Mubarakfuri[3] nulak panemu kasebut kanthi alesan amarga Khadijah radhiyallahu anha séda ing sasi Ramadhan taun ka-10 kenabian, yaiku 2 wulan sawisé wulan Rajab. Lan wektu iku durung ana kewajiban shalat limang wektu. Al-Mubarakfuri nyebutaké 6 panemu ngenani wektu kedadéyan Isra Mi'raj. Nanging ora ana siji-sijia sing mesthi. Prastawa Isra Mi'raj kabagi jroning 2 prastawa sing béda. Jroning Isra, Nabi Muhammad Shallallahu Alaihi wa Sallam "dibudhalaké" déning Allah SWT saka Masjidil Haram nganti Masjidil Aqsa. Banjur jroning Mi'raj Nabi Muhammad SAW diunggahaké tumeka langit nganti Sidratul Muntaha sing dadi papan paling dhuwur. Ing kéné Nabi Muhammmad nampa printah langsung saka Allah SWT kanggo ngayahi shalat limang wektu.

Tumrap umat Islam, prastawa kasebut minangka prastawa sing wigati, amarga wektu iki shalat limang wektu diwajibaké, lan ora ana Nabi liya sing bisa lelungan nganti tekan Sidratul Muntaha.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) Al-Mawdudi, 1999. Quranic Suras Information. Version 2.01 (e-book information). Dar el Hadith.
  2. ^ (id) Abu Majdi Haraki, 2007. Misteri Isra Mi'raj, h. 206. Jogjakarta: DIVA Press.
  3. ^ (ar) Al-Mubarakfuri, Shafiyurrahman. Ar-Rahiq al-Makhtum (pranala unduhan, unduhan zip 1.85 MB).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikibooks
Wikibooks Islam gadhah kaca kanthi sesirah
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Isra%27_Mi%27raj&oldid=867581"