Ippho Santosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ippho Santosa lan Poppy Bunga nalika launching bukune Ippho, Marketing is Bullshit

Ippho Santosa ya iku marketer kang kawentar ing Malaysia lan Indonésia. Ippho sinebut déning bebrayan agung minangka penulis buku-buku mega best seller lan No. 1 Creative Marketer in Indonésia.

Kulawarga[besut | besut sumber]

Ippho Santoso lair ing Kutha Pekanbaru, tanggal 30 Dhésèmber 1977 utawa 20 Muharam 1389.[1] Wong tuwané ya iku Dwianto Sri Santosa lan Husnelly Nedvia. Bapaké saka Daerah Istimewa Yogyakarta déné ibuné saka Sumatra Kulon. Dhèwèké nduwé adhi siji lan kakang loro. Saiki Ippho omah-omah ing Batam, salah sijining kutha paling dinamis ing Asia.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Sawisé rampung sekolah S1 Marketing ing Malaysia, dhèwèké tau nyambut gawé minangka pemasar ing Sinar Mss Group, Genting Highland, lan perusahaan Filipina. Ippho uga tau dadi interpreter kanggo ILO-PBB lan dhosèn ing Universitas Internasional Batam. Dhèwèké ngadhegake lan nglakokaké EnterTrend Training. Ing wadhah iki, welasan èwu wong ing Indonésia dadi pasarta pelatihan lan seminare wiwit 2004-2007. EnterTrend Training uga nangani konsultasi lan riset pemasaran.
Saiki Ippho aktif minangka:[2]

  • Pamicara seminar
  • Entrepreneur ing babagan properti, pendhidhikan, lan musik.
  • Sing ngadhegake EnterTrend.
  • Mentor ing Entrepreneur University.
  • Sing ngadhegake InspirAction, Entrepreneur Association (EA), lan Young Entrepreneur Academy (YEA).
  • Redaktur ahli ing majalah Pengusaha, kolumnis ing majalah Marketing, majalah ESQ Nebula, lan médhia cetak liyané.

Karya buku[besut | besut sumber]

Ippho wis nulis welasan buku bisnis lan motivasi, kang wis sumebar tekan Malaysia, Singapura, Brunei, Hongkong, Koréa Kidul, Qatar, Kuwait, Australia, Jerman, Walanda, lan Amérika. Ia telah menulis belasan buku. Ana buku kang ditulis bareng Tantowi Yahya (2006) lan Aa Gym (2005). Buku-buku liyané kang dadi National Bestseller lan asring dadi topik seminar ya iku:

  • Keajaiban Rezeki: Rezeki Bertambah Nasib Berubah Dalam 99 Hari Dengan Otak Kanan
  • Percepatan Rezeki Dalam 40 Hari Dengan Otak Kanan
  • 13 Wasiat Terlarang! Dahsyat dengan Otak Kanan!
  • Marketing is Bullshit… Meledakkan Profit dengan Otak Kanan
  • 13 Wasiat Terlarang! Dahsyat dengan Otak Kanan! (mlebu MURI).
  • 10 Jurus Terlarang! Kok Masih Mau Bersaing Cara Biyasa?
  • Hot Marketing: Cara Paling Panas Mengorbitkan Merek (penyempurnaan dari Hot Branding).
  • Marketing with Love: Cara Paling Romantis Menggaet Pelanggan
    Siji-sijiné konsèp pemasaran ing Indonésia kang dibungkus ing carita lan ngrembaka dadi lagu lan novèl.
  • Muhammad Sebagai Pedagang: Akhirnya Terbongkar Juga Pelajaran-Pelajaran Tersembunyi dari Sang Khalifah
  • Menyingkap Khazanah Cinta, novèl kang latare Malaysia, diadaptasi saka Marketing with Love, bareng Nurul Huda.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Biografi Ippho Santosa (dipuntingali 16 Mèi 2011)
  2. Profil Ippho dipuntingali 16 Mèi 2011)