Inti jero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lapisan Inti Jero bumi iku lapisan inti ing pusat planit bumi, lapisan iki kandele sakiwa-tengené 1.250 kilomèter tur nduwé suhu sakiwa-tengené 5.000 °C.

Lapisan iki dimolai sakiwa-tengené 6,370 km ana ing ngisor lumah bumi, racaké kebentuk saking wesi, nikel lan material ringan liyané (kemungkinan sulfur, Karbon, oksigèn, silikon uga potasium).

Inti jero bumi wujudé padat amarga nduwé tekanan sing gedhé banget. Tingkat kepadatane (density) sakiwa-tengené 15g/cm³.