Interstellar (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Interstellar yaiku film petualangan fiksi ilmiah sing ditayangke taun 2014 dening Christopher Nolan lan digawe dening Emma Thomas, Christopher Nolan lan Lynda Obst. Manuskrip iki ditulis dening Jonathan Nolan lan Christopher Nolan. Juru paraga Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain lan Michael Caine .

Film interstellar wiwit tayang ing TCL Chinese Theatre nalika tanggal 26 Oktober 2014 [5] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 5 Nopember 2014 lan ing Inggris tanggal 7 November 2014.[6] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Matthew McConaughey minangka Cooper, astronot & tuwane tunggal [7]
  • Anne Hathaway minangka Amelia Brand [8]
  • David Gyasi minangka Romilly [9]
  • Wes Bentley minangka Doyle [9]
  • Bill Irwin minangka swara TARS [10]
  • Josh Stewart minangka swara KASUS [11]
  • Jessica Chastain minangka Murphy [12], putri Cooper, diarani "Murph"
  • Mackenzie Foy minangka Murph muda [12]
  • Ellen Burstyn minangka Murph lawas [10]
  • Michael Caine minangka Profesor Brand [13]
  • Casey Affleck minangka Tom [12]
  • Timothée Chalamet minangka Tom enom [12]
  • John Lithgow minangka Donald [10]
  • Topher Grace as Getty [10]
  • David Oyelowo minangka kepala sekolah [10]
  • Matt Damon minangka Dr. Mann [14]
  • William Devane minangka pejabat NASA

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film Interstellar nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 71%, miturut 320 review, kanthi rating rata-rata 7/10.[15] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai saka 74 saka 100, adhedhasar 46 kritik, nuduhake "review apik".[16] Adhedhasar CinemaScore, film iki pikantuk nilai "B +" saka panonon film kanggo skala A + nganti F.[17]

Box Office[besut | besut sumber]

Film interstellar entuk $ 188,020,017 ing Amerika Utara lan $ 487,100,000 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 675.120.017, ngluwihi anggaran produksi film yaiku $ 165 yuta.[4]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 47,510,360, ngrampungake nomer loro ing box office.[4]

Wacan lanjut[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Interstellar: Presented in Film". fandango.com. Fandango. Dijupuk October 8, 2014. 
  2. "Interstellar (12A)". British Board of Film Classification. October 20, 2014. Dijupuk October 20, 2014. 
  3. Galloway, Stephen (October 22, 2014). "'Interstellar's' Christopher Nolan, Stars Gather to Reveal Secrets of the Year's Most Mysterious Film". The Hollywood Reporter. Dijupuk October 22, 2014. 
  4. a b c "Interstellar (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk November 21, 2017. 
  5. Ford, Rebecca (October 26, 2014). "'Interstellar' Premiere: Christopher Nolan's 'Love Letter' Takes Flight". The Hollywood Reporter. Dijupuk October 27, 2014. 
  6. Vlessing, Etan (October 1, 2014). "Christopher Nolan's 'Interstellar' Gets Advance Screenings in Film Formats". The Hollywood Reporter. Dijupuk October 1, 2014. 
  7. Fleming, Mike (March 28, 2013). "Is Christopher Nolan Giving 'Interstellar' Lead To Matthew McConaughey?". Deadline.com. Dijupuk January 20, 2014. 
  8. O'Hara, Helen (September 16, 2014). "Empire's Epic Interstellar Subscribers' Cover". Empire. Dijupuk September 16, 2014. 
  9. a b Jolin, Dan (November 2014). "The Ultimate Trip". Empire. 
  10. a b c d e Fleming, Mike (August 13, 2013). "Christopher Nolan Starts 'Interstellar'". Deadline.com. Dijupuk August 13, 2013. 
  11. Kaye, Don (October 27, 2014). "Interstellar Review". Den of Geek. Dijupuk October 29, 2014. 
  12. a b c d Waxman, Sharon (October 23, 2014). "Christopher Nolan's 'Interstellar' Explodes at Intimate, First-Look Screening". TheWrap. Dijupuk October 24, 2014. 
  13. Foundas, Scott (October 27, 2014). "Film Review: 'Interstellar'". Variety. Dijupuk October 27, 2014. 
  14. Jagernauth, Keith (August 28, 2013). "Exclusive: Matt Damon Joins Christopher Nolan's 'Interstellar,' Lines Up Directorial Debut 'The Foreigner'". The Playlist (Indiewire Network). Dijupuk November 18, 2013. 
  15. "Interstellar (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 21, 2017. 
  16. "Interstellar reviews". Metacritic. Dijupuk November 17, 2017. 
  17. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]