Institut Èlmu Pulitik Paris

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Institut d'Etudes Politiques de Paris
Institut Ilmu Pulitik Paris
Sciences-Po logo Sciences-Po logo
Diadegaké 1872
Direktur Richard Descoings
Mahasiswa 6.700 (2.200 asig)
Kampus Metropolitan
Lokasi Paris, Perancis
Situs web [1]

Institut Èlmu Pulitik Paris (basa Prancis: Institut d'Etudes Politiques de Paris), asring dipunrujuk ugi minangka Sciences Po (kaucapaken se-ahns po), inggih punika sawijining Grand Établissement wonten ing Paris, Perancis. Sciences Po kanthi tradisional sampun ndhidhik èlit pulitik lan diplomatik Perancis, ananging program akademikipun boten namung nyakup ilmu pulitik lan èkonomi, ananging ugi bab hukum, komunikasi, keuangan, bisnis, manajemen, lan jurnalisme. Kampusipun dumunung wonten ing caket Kali Seine, lan saged dipunjangkau kanthi mlampah saking Notre Dame de Paris, Panthéon, sarta Assemblée Nationale. Gedungipun awujud bangunan ingkang méwah saking abad kaping 17 lan kaping 18 ingkang dumunung wonten ing rue Saint-Guillaume lan sakanan kiringipun wonten ing VIIe arrondissement ing sisih kiwa kali kasebut.

Sajarah Sciences Po[besut | besut sumber]

Nama Sciences Po ngrujuk dhateng 3 lembaga ingkang béda ananging sami jangkepi:

Panerbit[besut | besut sumber]

[2] inggih punika sawijining badan penerbit Sciences Po. Panerbit punika nerbitaken karya - karya akademis ingkang kagayut kaliyan ilmu sosial, lan minangka panerbit Perancis ingkang misuwur wonten ing bidang kabijakan publik, hubungan internasional, sejarah pulitik, pamarèntah Perancis, lan èkonomi.[1] Badan punika nerbitaken 6 jurnal akademis Perancis wonten ilmu-ilmu sosial sarta kagungan 900 irah - irahan wonten ing katalogipun, kanthi 30 irah - irahan ènggal dipuntambahaken saben taunipun.

Dosèn lan alumni kondhang[besut | besut sumber]

Alumni lan bekas staf Sciences Po ngliputi 28 kepala nagara utawi pamarèntahan, mliginipun 3 presiden Perancis ing jaman rumiyin ugi sapunika, 13 perdana menteri Perancis jaman rumiyin lan sapunika, 12 kepala nagara utawi pamarèntahan jaman rumiyin lan sapunika, lan satunggaling mantan Sekretaris Jenderal PBB. Mèh saben pulitikus utawi diplomat Perancis naté sinau wonten ing Sciences Po wiwit sekolah punika dipunbangun. Éwadéné mekaten, sekolah punika ugi ndhidhik 14 CEO ingkang taksih njabat sapunika saking 40 parusahan paling ageng ing Perancis. Para lulusan Sciences Po biasanipun dipunsebut Sciences Po ananging saged ugi dipunsebut minangka sciences-potistes utawi sciences-potiches. Sapérangan mahasiswa Perancis nglajengaken studinipun wonten ing Sekolah Administrasi Nasional (École nationale d'administration - ENA), ingkang asring dipunanggep minangka langkah pendidikan wajib sadèrèngipun nindakaken dinas wonten ing pulitik utawi diplomasi Perancis.[3]

Catatan[besut | besut sumber]

  1. ^  “Sciences Po 1945-1979” Centre d’histoire de Sciences Po
  2. ^  “Sciences Po 1945-1979” Centre d’histoire de Sciences Po
  3. ^  “Sciences Po 1945-1979” Centre d’histoire de Sciences Po
  4. ^  "LSE: A History of the London School of Economics and Political Science, 1895-1995", Oxford University Press, 1 Juni 1995.
  5. ^  "Consolidation de L'autonomie de Sciences Po" Sénat, 1996.
  6. ^  "Le statut juridique de Sciences Po: la dualité FNSP et IEP de Paris" Centre d’histoire de Sciences Po
  7. ^  “Sciences Po Paris Overview: Introducing Sciences Po” Situs Sciences Po, 2001.
  8. ^  “Sciences Po Paris Overview: Introducing Sciences Po” Sciences Po Website, 2001.
  9. ^  "IBSS Boosts Coverage of French Social Science Journals", IBSS, 2005.
  10. ^  "Presses de Sciences Po", Sciences Po Website, October 21, 2004.
  11. ^  "Columbia University, LSE and Sciences Po launch Global Public Policy Network", PRNewsWire, September 19, 2005.
  12. ^  "Sciences Po’s Joint Degrees", Association of Professional Schools of International Affairs, 21 Oktober 2004.
  13. ^  "Sciences Po ― an elite institution's introspection on its power, position and worth in French society" NYU Department of Journalism, 9 September 2003.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]