Insidious (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Insidious
An ominous-looking small boy  stares at the viewer as the credits are listed below.
Poster kang kababar ing bioskop
Disutradarani James Wan
Diprodhuseri Jason Blum
Oren Peli
Steven Schneider
Ditulis déning Leigh Whannell
Dibintangi Patrick Wilson
Rose Byrne
Ty Simpkins
Barbara Hershey
Lin Shaye
Andrew Astor
Leigh Whannell
Dimusiki Joseph Bishara
Sinématografi David M. Brewer
John R. Leonetti
Dibesut déning James Wan
Kirk Morri
Perusahaan
prodhuksi
Haunted Movies
Dibabar déning FilmDistrict
Stage 6 Films
Alliance Films
IM Global
Tanggal metu
  • Sèptèmber 14, 2010 (2010-09-14) (TIFF)
  • April 1, 2011 (2011-04-01) (US)
[1]
Suwéné
102 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $1,5 yuta
Kalarisan $91.980.206[2]

Insidious iku sawijining filem fantasi horor saka Amérika Sarekat kang dirilis ing tanggal 1 April 2011. Film iki dimainaké déning Patrick Wilson minangka Josh Lambert, Rose Byrne minangka Renai, lan Ty Simpkins minangka Dalton.[3]

Paraga utama[besut | besut sumber]

Carita[besut | besut sumber]

Awale Josh Lambert (Patrick Wilson) lan Renai (Rose Byrne) nyana yèn omahe ana setane. Ana akèh kadadéan aneh ing kana. Kadadeyan kang ora bisa diandharake karo logika. Cilakane, jebule dudu omahé kang ana setane. Ana makluk saka alam liya kang lagi ngupaya mlebu ing sajeroning awake putrane, Dalton.

Dalton (Ty Simpkins), putrane Josh lan Renai tiba banjur malih dadi koma. Renai kang pisanane sadhar yèn ana kang ora beres nanging Josh kayane ora mitayani. Sawisé ngalami dhéwé, nembean Josh sarujuk arep pindhah. Nanging, jebule pindhahan iki dudu solusine. Kayane setan iku nginthili trus ning ngendi waé dhèwèké lunga.

Jebule, dudu omahé iku kang ana setane. Makluk saka kegelapan iki ngupaya supaya bisa mlebu ing awake Dalton kang saiki lagi koma koma. Sawijining cara kanggo mbalekake roh Dalton menyang awake manèh ya iku mung Josh kang jebule uga duwé kamampuan ngrogoh suksma (nguculake roh saka awake dhéwé) lan mlebu menyang alam liyané.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (ing basa Inggris)shickya.com Haunted House Film Insidious To Be Released on April Fool's Day (kaundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ (ing basa Inggris)boxofficemojo.com Insidious (2011) (kaundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  3. ^ (ing basa Indonésia)21cineplex.com INSIDIOUS (INSI) (diaksès tanggal 26 Agustus 2011)
  4. ^ (ing basa Inggris)downloadfilem.com FILM INSIDIOUS (2010) (kaundhuh tanggal 26 Agustus 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]