Inside Out (filem 2015)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo filem Inside Out

Inside Out iku filem animasi 3D Amerikah ajénre drama-kemidhi penjelajahan taun 2015 sing diprodhuksi Pixar Animation Studios lan dibabar Walt Disney Pictures. Kanthi sutradara Pete Docter lan mitra sutradara Ronnie del Carmen. Naskahé dianggit Dokter, Meg LeFauve lan Josh Cooley saka caritané Docter and del Carmen. Filem iki njupuk latar sajeroning pikirané bocah wedhok ajeneng Riley Andersen (Kaitlyn Dias), sing émosi cacah 5 dipersonifikasi—Pirena (Amy Poehler), Duhkita (Phyllis Smith), krodha (Lewis Black), Ajrih (Bill Hader), lan Jijik (Mindy Kaling)—nyoba ngatur uripé dhèwèké nalika wong tuwané (Diane Lane lan Kyle MacLachlan) pindah saka Minnesota ning San Francisco lan dhèwèké kudu nyesuaiaké kukuban anyaré.

Docter kawitan ngembangaké Inside Out kala 2009 sawisé ngrasa ana brubahan ing kapribadèné anak wedhoké nalika dhèwèké tambah tuwa. Produser filem iki tarén akèh psikolog, kalebu Dacher Keltner saka University of California, Berkeley,[1] sing bantu besut caritané kanthi nitikaké temon bab neuropsikologi.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. J. Wesley Judd (July 8, 2015). "A Conversation With the Psychologist Behind 'Inside Out'". Pacific Standard. Miller-McCune Center for Research, Media and Public Policy. Dijupuk July 9, 2015. 
  2. Keltner, Dachner; Ekman, Paul (July 3, 2015). "The Science of 'Inside Out'". The New York Times. Dijupuk January 25, 2016.