Inneke Koesherawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Inneke Koesherawati
Inneke Koesherawati.jpg
Pakaryan model, aktris, presenter
Taun aktif 1991-saiki
Bojo Fahmi Darmawansyah

Inneke Koesherawati (lair ing Jakarta, 13 Dhésèmber 1975; umur 43 taun) ya iku juru main filem lan sinétron Indonesia, kondhang dadi bintang filem panas ning taun 1990-an, nanging akire mutusaké nganggo jilbab ning taun 2001, Dhèwèké dikenal dadi aktris sinétron lan uga layar lebar.[1] Ning taun 1990-an, dhèwèké uga dikenal dadi bintang 'bom sex' ning dunya filem Indonésia.[1]

Nanging saiki kondisi Inneke wus bedha kaya mbiyen-mbiyené.[1] Inneke justru dadi pribadi kang religius lan nganggo busana muslimah, malah manawa ana kasempatan, dhèwèké dadi juru dakwah.[1]

Ning pangalaman kariré, Inneke ngawali sukses sawisé menang festival Gadis Sampul nalika taun 1990.[1]

Debut filemé duwé judhul DISKOTIK DJ (diputer nalika taun 1990), lan dilanjutaé karo filem kang judhulé GADIS METROPOLIS (diputer ning taun 1991), RODA-RODA ASMARA DI SIRKUIT SENTUL (diputer ning taun 1994), PERGAULAN METROPOLIS II (diputer ning taun 1995).[1] Dhèwèké uga kerep mèlu akting ning filem-filem bareng karo Warkop DKI.[1]

Saiki peran-peran panas wis dadi kenangan, lan diganti karo sinétron religius lan luwih duwé karakter.[1] Kayata sinétron TIRAI SUTRA (nalika taun 1996), TIRAI KASIH YANG TERKOYAK (kang diputer nalika taun 1997), KIPAS-KIPAS CARI ANGIN lan PADAMU AKU BERSIMPUH (ning taun 2001).[1]

Tanggal 2 April taun 2004 dhèwèké nikah karo anak kang duwé gedung Menara Shaidah, Fahmi Darmawansyah.[1] Amarga wus suwé ora dikaruniai momongan, wong loro mutusaké kanggo ngadopsi bayi kang umuré nembé 9 sasi, jenengé Muhammad Rahlil Ibrahim ning taun 2008.[1]

Taun 2007, Inneke mbuka butik busana muslim ning daerah Kalimantan, amarga sepi pesaing.[2] Awit taun 2003 dhèwèké wus wiwit nganggo jilbab lan wiwit ngenalaké busana muslim marang masarakat.[2]

Kasilé para rumaja muslim lan wanita karir milih nganggo jilbab kanggo gantiné krudung.[2] Apa manèh model busana muslim saiki ora kuna kaya ta era taun 1990-an.[2] Karo pangudiné, dhèwèké ngarepaké bisa mbantu para wanita muslim supaya ngango jilbab.[2] Karana, busana muslin iki péranganing dakwah kang kudu disampekaké marang masarakat.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k biografi inneke koesherawati dipununduh tanggal 16 Juli 2011
  2. a b c d e f Inneke Koesherawati Rambah Bisnis Busana Muslim di Kalimantan dipununduh tanggal 16 Juli 2011