Indian Premier League

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Liga Utama India minangka liga kriket pria profesional, ditandingi sepuluh tim sing adhedhasar ing sepuluh kutha India. Liga iki diadegaké déning Board of Control for Cricket in India (BCCI) ing taun 2007.[1]

Liga Utama India minangka liga jangkrik sing paling akeh dirawuhi ing donya lan ing 2014 ana peringkat kaping enem kanthi rata-rata penonton ing antarane kabeh liga olahraga.[2] Ing taun 2010, Liga Utama India dadi acara olah raga pisanan ing donya sing disiarkan langsung ing YouTube.[3][4] Nilai merek IPL ing 2019 yaiku $6,3 milyar.[5]

Ana patbelas musim turnamen IPL. Sing duwe gelar IPL saiki yaiku Chennai Super Kings, sing menang ing musim 2021.[6]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "How can the IPL become a global sports giant?". 28 June 2018. Dibukak ing 20 February 2019.
  2. Barrett, Chris. "Big Bash League jumps into top 10 of most attended sports leagues in the world". The Sydney Morning Herald. Dibukak ing 20 February 2019.
  3. "IPL matches to be broadcast live on Youtube". ESPNcricinfo. Dibukak ing 20 February 2019.
  4. Hoult, Nick (20 January 2010). "IPL to broadcast live on YouTube". The Telegraph UK. Diarsip saka sing asli ing 11 January 2022. Dibukak ing 20 February 2019.
  5. Laghate, Gaurav (20 September 2019). "IPL brand valuation soars 13.5% to Rs 47,500 crore: Duff & Phelps". The Economic Times. Dibukak ing 22 September 2019.
  6. "IPL 2021 Final, CSK vs KKR Live Score & Updates: CSK win 4th IPL title as they defeat KKR by 27 runs". Dibukak ing 15 October 2021.