Imelda Marcos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar Imelda

Imelda inggih punika salah satunggalipun tiyang wadon saking Filipina.[1] asma aslinipun Imelda Romualdes.[1]. Dipuntambahi Marcos amargi garwanipun Ferdinand Marcos.[2] Ferdinand Marcos inggih punika tiyang ingkang naté mikul kalungguhan présidhèn ing Filipina.[2] panjenenganipun Miyos tanggal 21 Mèi 1928.[3]. Asma Bapakipun inggih punika Orestes lan Ibunipun Remedios Trinidad utawi asring dipuntimbali Medy.[3] tanggal 6 April 1954 Imelda pisanan pepanggihan kaliyan Ferdinand Marcos.[1] Boten dangu, namung 11 dinten sasampun piyambakipun pepanggihan, Imelda purun nandhatangani surat nikah ingkang dipunbeta Ferdinan Marcos.[2] Wekdal punika Imelda dèrèng ngertos manawi Ferdinand sejatose sampun gadhah garwa, namanipun Carmen Ortega lan sampun gadhah putra tiga.[4]

Ferdinand Marcos kapilih dados Présidhèn Filipina ing taun 1965.[5] Imelda dados Ibu nagara ingkang paling nem ing sajarah Filipina.[5] tanggal 30 Dhésèmber 1965 piyambakipun mlebet pura Malacanang.[5] rikala kepemimpinanipun marcos ingkang kapisan, Imelda boten tumut perkawis pamaréntahan.[5] Panjenenganipun arang sesorah, arang tindhak piyambakan, Imelda langkung asring nata dekorasi pura utawi nggantosi menu dhaharan ing pista kepresidenan.[5] wonten ing taun-tahuun pisanan imelda dados ibu nagara, panjenengané wigati sanget marang pamanggih tiyang sanès mliginipun pamanggih garwanipun.[5] Imelda ugi ngatos-atos citranipun ing donya pulitik.[6]

cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 24)
  2. ^ a b c Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 25)
  3. ^ a b Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 21)
  4. ^ Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 26)
  5. ^ a b c d e f Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 28)
  6. ^ Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit:Cipta Media Binanusa (kaca 29)