Idho Meilano Kurniawan Putra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Idho Meilano Kurniawan Putra (lair ing Cirebon, Jawa Kulon, 10 Mèi 1991) minangka Pangarsa Indonesia Food Bank (IFB) ngumpulaké informasi bab bocah-bocah gizi buruk. Bebarengan karo kanca-kancané, Idho golèk dhonatur kanggo ngumpulaké panganan penambah gizi lan susu. Banjur dhèwèké menéhi néng bocah-bocah saka kulawarga kang ora mampu. Anggota IFB saben Minggu keliling tur dolan néng bocah-bocah kang rada kurang gizi.

Komunitas IFB[besut | besut sumber]

Idho nggawé paguyuban IFB nalika tanggal 21 Februari taun 2016. Jumlah anggotané kurang luwih 500 wong. Saliyané kuwi, aktivitas IFB ana ing Mataram, Nusa Tenggara Barat, Bandung, Bogor, Jawa Barat, lan Banyumas, Jawa Tengah. Rata-rata anggotané para mahasiswa. Saliyané mahasiswa, uga ana karyawan swasta, wiraswasta, PNS, guru, lan murid SMA.[1]

Sajarah IFB[besut | besut sumber]

Dhonatur-dhonatur uga nyumbang iku kaya perusahaan baja, prodhusén banyu mineral, lan lembaga keuangan. Pamaréntah dhaerah uga mélu nyengkuyung IFB. IFB iki ana amarga saka Idho, dhèwéké kulina weruhi masarakat cilik utawa ora mampu kaya ta bocah kurang gizi. Miturut dhèwéké, bocah-bocah kurang gizi iku kecerdasan lan kesehatané bakal medhun amarga nutrisi sing ora cukup. Nalika Idho mulih saka Kanada anggone pertukaran pelajar, banjur dhèwéké mbentuk IFB neng Indonésia. Dhèwéké ngaku oleh pengalaman sasuwene kuliah neng Kanada lan duwe kesempatan bisa dolan menyang Colchester Food Bank kang dadi bekal kanggo mbentuk IFB. Miturut dhèwéké, gerakan food bank ing Indonésia durung bisa niru kaya nagara manca kang wis ketata. Idho lan kanca-kancané banjur golék dana sponsor kanggé mbiyantu masarakat ora duwé. Aksi kaping pisan Idho, kanca-kancané, lan relawan kumpul ing Kutha Cirebon, Jawa Barat taun 2016. Taun 2017, IFB bisa lumaku dadi pendamping gizine bocah-bocah gizi buruk nganti sehat. [2]

Wiyata[besut | besut sumber]

Wiyata saka piyambaké antarané ya iku:

  • SD Yayasan Pendidikan Warga Krakatau Steel (1997-2003)
  • SMPN 2 Cilegon (2003-2006)
  • SMA Cahaya Madani Banten Boarding School (2006-2009)
  • Jurusan Manajemen Fakultas Ekonomi Universitas Sultan Ageng Tirtayasa (Untirta) (2009-2014)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Radius, Dwi Bayu (2018-09-10). "Nutrisi untuk Mereka yang Miskin". Kompas. Dijupuk 2019-10-04. 
  2. Purba, Tika Anggreni (2019-05-11). "Indonesia Food Bank Ikut Perangi Gizi Buruk". kebijakankesehatanindonesia. Dijupuk 2019-10-10.