iNews

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka INews TV)
Disambig variants icon.svg
iNews.id
PT Sun Televisi Network
Jeneng sadurungé SUN TV (2008-2011)
SINDOtv (2011-2015)
iNews TV (2015-2017)
Slogan Sebagai SUN TV
TV Kebanggaan Milik Anda
(2008-2011)
Sebagai SINDOtv
Referensi Indonesia
(2011-2014)
Luar Biasa!
(2014-2015)
Sebagai iNews
Inspiring & Informative
(2015-sekarang)
Negara  Indonésia
Wilayah siaran Nasional
Diluncuraké 5 Maret 2008
(sebagai SUN TV)
26 September 2011
(sebagai SINDOtv)
6 April 2015
(sebagai iNews TV)
31 Oktober 2017
(sebagai iNews)
Sing duwé Media Nusantara Citra (2008-sekarang)
Sindo Media (2011-2015)
Kantor pusat iNews Center Lt. 7, Jl. K.H. Wahid Hasyim No. 28 Jakarta
Saluran afiliasi RCTI (2008-sekarang)
MNCTV (2008-sekarang)
GTV (Indonesia) (2008-sekarang)
Situs web http://www.inews.id
Kasumadyan
Siaran terestrial
Ambon 58 UHF
Banda Aceh 40 UHF
Bandar Lampung 50 UHF
Bandung 22 UHF
Banjarmasin 50 UHF
Batam 61 UHF
Batusangkar 25 UHF
Bengkulu 53 UHF
Biak Numfor 26 UHF
Denpasar 53 UHF
Gorontalo 56 UHF
Jakarta 30 UHF
Jambi 56 UHF
Jayapura 51 UHF
Kediri 62 UHF
Kendari 44 UHF
Kupang 56 UHF
Lhokseumawe 30 UHF
Lubuk Linggau 53 UHF
Madiun 62 UHF
Magelang 54 UHF
Majalengka 60 UHF
Makassar 51 UHF
Mamuju 34 UHF
Manado 26 UHF
Manokwari 24 UHF
Masohi 52 UHF
Mataram 36 UHF
Medan 45 UHF
Merauke 22 UHF
Nabire 22 UHF
Padang 31 UHF
Palangkaraya 55 UHF
Siaran satelit
Palapa D 3774/H/6500 MPEG-4
4186/V/8800 MPEG-2
MNC Vision Saluran 83
OkeVision Saluran 101
Top TV Saluran 83
Televisi internet
Mivo www.mivo.com/live/inewstv

iNews (singkatan saka Indonesia News TV, jeneng sadurungé ya iku SUN TV lan SINDOtv ya iNews TV) iku stasiun televisi nasional kang ana ing Indonesia. iNews TV didegake déning Media Nusantara Citra kanthi wektu giyaran 24 jam sadina.

Sajarah[besut | besut sumber]

iNews TV wiwit giyaran tanggal 1 Januari 2007 nganggo jeneng SUN TV. Nalika iku, siarane nembé bisa ditonton liwat Indovision, OkeVision, lan Top TV. SUN TV nembé bisa ditonton kanthi terestrial sawisé yasa stasiun relai ana ing Jakarta, Bogor, Dhépok, Tangerang lan Bekasi kanthi status TV lokal. Salurane dikei jeneng TV3 kang nayangke informecial nalika wektu-wektu kosong. Saluran induke ya iku SUN TV tetep nayangke acara liwat Indovision, OkeVision, lan Top TV. SUN TV uga dadi TV lokal kapisan sing duwé wektu giyaran 24 jam ing Indonesia. Ing taun 2010, TV3 misah saka SUN TV lan diduweni déning CTV Banten.

Wiwit 26 September 2011, SUN TV ganti jeneng dadi SINDOtv kang dadi péranganing sinergi Sindo Media bareng Sindo Trijaya FM lan SINDOnews.com. 3 taun sawisé, tanggal 15 Dhésèmber 2014, SINDOtv diresmikake dadi TV nasional ana ing acara Soft Launching Luar Biyasa!.

Wiwit 6 April 2015, SINDOtv ganti jeneng dadi iNews TV sawisé nganakake pahargyan iNewsmaker Awards. Saliyané iku, TV lokal uga ganti jejeng dadi iNews TV (kejaba Taz TV lan Dian TV, KCTV).

Jaringan satelit[besut | besut sumber]

iNews TV uga duwé jaringan satelit ya iku liwat Satelit SES 7/Cakrawarta.


Saiki iNews TV bisa didelok nganggo cara FTA (Free to Air) liwat satelit Palapa D kanthi Frequency 3957, Polarity V, Symbolrate 3000, FEC 3/4.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]