INews TV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

iNews TV (singkatan saka Indonesia News TV, jeneng sadurungé ya iku SUN TV lan SINDOtv) ya iku stasiun televisi nasional kang ana ing Indonesia. iNews TV didegake déning Media Nusantara Citra kanthi wektu giyaran 24 jam sadina.

Sajarah

iNews TV wiwit giyaran tanggal 1 Januari 2007 nganggo jeneng  SUN TV. Nalika iku, siarane nembé bisa ditonton liwat Indovision, OkeVision, lan Top TV.  SUN TV nembé bisa ditonton kanthi terestrial sawisé yasa stasiun relai ana ing Jakarta, Bogor, Dhépok, Tangerang lan Bekasi kanthi status TV lokal. Salurane dikei jeneng TV3 kang nayangke informecial nalika wektu-wektu kosong. Saluran induke ya iku SUN TV tetep nayangke acara liwat Indovision, OkeVision, lan Top TV. SUN TV uga dadi TV lokal kapisan sing duwé wektu giyaran 24 jam ing Indonesia. Ing taun 2010, TV3 misah saka SUN TV lan diduweni déning CTV Banten.

Wiwit 26 September 2011, SUN TV ganti jeneng dadi SINDOtv kang dadi péranganing sinergi Sindo Media bareng Sindo Trijaya FM lan SINDOnews.com. 3 taun sawisé, tanggal 15 Dhésèmber 2014, SINDOtv diresmikake dadi TV nasional ana ing acara Soft Launching Luar Biyasa!.

Wiwit 6 April 2015, SINDOtv ganti jeneng dadi iNews TV sawisé nganakake pahargyan iNewsmaker Awards. Saliyané iku, TV lokal uga ganti jejeng dadi iNews TV (kejaba Taz TV lan Dian TV).

Jaringan

Ing wektu iki, iNews TV nyekel sawenèh giyaran télévisi lokal sing ana ing Indonésia, kaya ta:

Jaringan terestrial

Stasiun TV lokal kang dicekel déning  iNews TV kaya ta:

Jaringan satelit

iNews TV uga duwé jaringan satelit ya iku liwat Satelit SES 7/Cakrawarta.

Saiki iNews TV bisa didelok nganggo cara FTA (Free to Air) liwat satelit Palapa D kanthi Frequency 3957, Polarity V, Symbolrate 3000, FEC 3/4.[1]

SUN TV

SINDOtv

iNews TV

Uga delengen

Réferènsi

Pranala njaba