Hukum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hukum iku miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia 1997 definisi lumrahé ya iku: aturan-aturan, undang-undang, putusan, vonis, pertimbangan, kaidah, ketentuan, uga adat, sing resmi mengikat lan ditetapke déning penguasa, pamaréntah, otoritas uga hakim ing pengadilan sing fungsine mliginé kanggo pengaturan ing masarakat.

Sistem-Sistem[besut | besut sumber]

Éropah Kontinental[besut | besut sumber]

Anglo-Saxon[besut | besut sumber]

Adat/Kebiasaan[besut | besut sumber]

Hukum Agama[besut | besut sumber]

Babagan-Babagan[besut | besut sumber]

Perdata[besut | besut sumber]

Publik[besut | besut sumber]

Pidana[besut | besut sumber]

Acara[besut | besut sumber]

Internasional[besut | besut sumber]

Pirsani Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]