Hukum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Prakata[besut | besut sumber]

Hukum iku miturut Kamus Besar Basa Indonésia 1997 definisi umume ya iku: aturan-aturan, undang-undang, keputusan, vonis, pertimbangan, kaidah, ketentuan, uga adat, sing resmi mengikat lan ditetapke déning penguasa, pamaréntah, otoritas uga hakim ing pengadilan sing fungsine utamane kanggo pengaturan ing masyarakat.

Sistem-Sistem[besut | besut sumber]

Éropah Kontinental[besut | besut sumber]

Anglo-Saxon[besut | besut sumber]

Adat/Kebiasaan[besut | besut sumber]

Hukum Agama[besut | besut sumber]

Bidang-Bidang[besut | besut sumber]

Perdata[besut | besut sumber]

Publik[besut | besut sumber]

Pidana[besut | besut sumber]

Acara[besut | besut sumber]

Internasional[besut | besut sumber]

Pirsani Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hukum&oldid=1101914"