Hukum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Prakata[sunting | sunting sumber]

Hukum iku miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia 1997 definisi umume yaiku: aturan-aturan, undang-undang, keputusan, vonis, pertimbangan, kaidah, ketentuan, uga adat, sing resmi mengikat lan ditetapke dening penguasa, pemerintah, otoritas uga hakim ing pengadilan sing fungsine utamane kanggo pengaturan ing masyarakat.

Sistem-Sistem[sunting | sunting sumber]

Eropa Kontinental[sunting | sunting sumber]

Anglo-Saxon[sunting | sunting sumber]

Adat/Kebiasaan[sunting | sunting sumber]

Hukum Agama[sunting | sunting sumber]

Bidang-Bidang[sunting | sunting sumber]

Perdata[sunting | sunting sumber]

Publik[sunting | sunting sumber]

Pidana[sunting | sunting sumber]

Acara[sunting | sunting sumber]

Internasional[sunting | sunting sumber]

Pirsani Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hukum&oldid=765489"