Hukum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Prakata[sunting | besut sumber]

Hukum iku miturut Kamus Besar Basa Indonésia 1997 definisi umume ya iku: aturan-aturan, undang-undang, keputusan, vonis, pertimbangan, kaidah, ketentuan, uga adat, sing resmi mengikat lan ditetapke déning penguasa, pamaréntah, otoritas uga hakim ing pengadilan sing fungsine utamane kanggo pengaturan ing masyarakat.

Sistem-Sistem[sunting | besut sumber]

Éropah Kontinental[sunting | besut sumber]

Anglo-Saxon[sunting | besut sumber]

Adat/Kebiasaan[sunting | besut sumber]

Hukum Agama[sunting | besut sumber]

Bidang-Bidang[sunting | besut sumber]

Perdata[sunting | besut sumber]

Publik[sunting | besut sumber]

Pidana[sunting | besut sumber]

Acara[sunting | besut sumber]

Internasional[sunting | besut sumber]

Pirsani Uga[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hukum&oldid=1018248"