Menyang kontèn

Hujiao bing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ing njero Hújiāo bǐng sing wis dimasak.


Hújiāo bǐng utawa Bun mrico ( Chinese ) minangka jinis roti panggang sing asale saka kutha Fuzhou, ibukutha provinsi Fujian China. Iki minangka panganan jalanan sing wis misuwur ing Taiwan lan bisa ditemokake ing pasar wengi utawa kios panganan mini ing saindenging Taiwan. Bahan-bahan umum yaiku tepung, banyu, lan agen ragi kanggo cangkang adonan njaba, lan protein daging (biasane daging babi utawa daging sapi) sing diasinake karo gula, kecap, mrico putih utawa mrica ireng, lan daun bawang kanggo isi ing njero. [1] Cangkang adonan njaba disiapake karo glepung, banyu, lan agen ragi kayata ragi utawa bubuk manggang. Lard, butter utawa minyak kadang-kadang ditambahake ing adonan supaya roti luwih renyah lan flaky kaya croissant nalika dimasak. Adonan cangkang njaba banjur digulung kanthi bentuk bunder sing lancip, padha karo bungkus pangsit.

Hújiāo bǐng dipanggang ing oven.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "2/17 Shilin One-Day Tour" (PDF). Dibukak ing 10 July 2015.