Hottéok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hotteok
Hotteok.jpg
JinisPancake
Panggonan asalKorea
Woworan pokokDough: wheat flour, water, milk, sugar, yeast
Filling: brown sugar, honey, peanuts, cinnamon
Buku masakan: Hotteok  Médhia: Hotteok
Hottéok
Hangul호떡
Hanja胡-
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnahotteok
McCune–Reischauerhottŏk

Hotteok ( 호떡 , kocap [ho.t͈ʌk̚] ), kadhangkala diarani Hoeddeok, minangka jinis pancake Korea sing diisi; iku panganan panganan sing kawentar ing Korea Selatan .

Nyepakaké[besut | besut sumber]

Adonan kanggo hotteok digawe saka glepung gandum, banyu, susu, gula, lan ragi. Adonan ditokné munggah nganti pirang-pirang jam. Bal ukuran adonan sing kaku iki dicampur karo campuran sing legi, sing isine gula coklat, madu, kacang cincang, lan kayu manis . Adonan sing wis diisi banjur dilebokake ing wajan sing wis diiseni, lan dipijet rata ing bunder gedhe kanthi alat khusus kanthi bunderan stainless steel lan gagang kayu nalika masak.

Ing Korea Selatan, campuran hotteok garing siap-siap kasedhiya ing wungkus plastik. Campuran kasebut uga diisi kanthi isi gula soklat lan kacang tanah utawa wiji wijen.

Referensi[besut | besut sumber]