Horst Köhler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Horst Köhler
Koehlerhorst08032007.jpg
Présidhèn Jerman kaping 13
Présidhèn Republik Federal Jerman ke-9
Lungguh
1 Juli 2004 – 2010
Kadhisiki Johannes Rau
Kagantèni Christian Wulff
Rerincèn priangga
Lair (1943-02-22) 22 Fèbruari 1943 (umur 74)
Heidenstein, Polen di bawah pendudukan Jerman
Bangsa Jerman
Sisihan Eva Bohnet
Propési Ekonom
Agama Protèstan

Horst Köhler (Ngenani wuni iki dengarkan , lair ing Heidenstein, Jerman, saiki wewengkon Polen, 22 Fèbruari 1943; umur 74 taun) iku Présidhèn Jerman sing isih mengku kalungguhan.

Köhler kapilih Bundesversammlung (Dewan Federal) tanggal 23 Mèi 2004 lan dilantik tanggal 1 Juli 2004. Köhler kapilih manèh minangka présidhèn tanggal 23 Mèi 2009.

Sadurungé kapilih, Köhler duwé karier sing apik ing donya pulitik lan minangka punggawa nagari. Pungkasan mengku kalungguhan minangka kepala ing IMF periode 1 Mèi 2000 nganti 4 Maret 2004.

Biografi[besut | besut sumber]

Köhler lair ing Skierbieszów, ing Polen sing saiki dikuwasani déning Jerman]], minangka anak kapitu saka wolu sadulur sajeroning kulawarga Volksdeutsche saka Glückstal ing Bessarabia Rumania (saiki péranganing Moldova).

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Johannes Rau
Présidhèn Jerman
2004
Diganti déning:
Christian Wulff