Horst Köhler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Horst Köhler
Koehlerhorst08032007.jpg
Presiden Jerman ke-13
Presiden Republik Federal Jerman ke-9
Lungguh
1 Juli 2004 – 2010
Kadhisiki Johannes Rau
Kagantèni Christian Wulff
Rerincèn priangga
Lair (1943-02-22) 22 Fèbruari 1943 (umur 73)
Heidenstein, Polen di bawah pendudukan Jerman
Bangsa Jerman
Sisihan Eva Bohnet
Propési Ekonom
Agama Protestan

Horst Köhler (Ngenani wuni iki dengarkan , lair ing Heidenstein, Jerman, saiki wewengkon Polen, 22 Fèbruari 1943; umur 73 taun) iku Presiden Jerman sing isih mengku jabatan.

Köhler kapilih Bundesversammlung (Dewan Federal) tanggal 23 Mei 2004 lan dilantik tanggal 1 Juli 2004. Köhler kapilih manèh minangka presiden tanggal 23 Mei 2009.

Sadurungé kapilih, Köhler nduwèni karier sing apik ing donya pulitik lan minangka pegawai negeri. Pungkasan mengku jabatan minangka kepala ing IMF periode 1 Mei 2000 nganti 4 Maret 2004.

Biografi[besut | besut sumber]

Köhler lair ing Skierbieszów, ing Polen sing saiki dikuwasani déning Jerman]], minangka anak kapitu saka wolu sedulur jroning kulawarga Volksdeutsche saka Glückstal ing Bessarabia Rumania (saiki bagéan saka Moldova).

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Johannes Rau
Presiden Jerman
2004
Diganti déning:
Christian Wulff


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Horst_Köhler&oldid=1092576"