Hoppin' John

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hoppin' John
Hoppin-john-bowl.JPG
Jeneng liyanéCarolina peas and rice
AjanganMeal
Panggonan asalSouthern United States
Tlatah utawa prajaThe Carolinas
Woworan pokokBlack-eyed peas and rice, chopped onion, sliced bacon
Variasisubstitute ham hock, fatback, or country sausage for the conventional bacon, or smoked turkey parts as a pork alternative.
Buku masakan: Hoppin' John  Médhia: Hoppin' John

Hoppin 'John, uga dikenal minangka kacang polong lan beras Carolina, minangka kacang polong lan sajian nasi sing disajekake ing Amerika Serikat Kidul . Iki digawe nganggo kacang polong mata ireng (utawa polong abang kayata kacang polong wesi lan lempung ing AS Tenggara) lan pari, bawang bombay sing disigar, lan daging irisan, dibumboni uyah. [1] Sawetara resep nggunakake ham , gajih, sosis negara, utawa bagean kalkun asap tinimbang daging babi. Sawetara nggunakake mrico ijo utawa cuka lan rempah-rempah . Kacang polong sing luwih cilik tinimbang mripat ireng, kacang polong digunakake ing Lowcountry South Carolina lan Georgia pesisir ; kacang polong mripat ireng minangka pakewuh ing papan liya.

Ing sisih kidul Amerika Serikat, mangan Hoppin 'John ing Dina Taun Anyar dikira bakal nggawa taun makmur sing kebak kabegjan. [2] [3] Kacang polong minangka simbol saka dhuwit utawa koin, lan koin kadang ditambahake ing pot utawa ditinggalake ing sangisore mangkok nedha bengi. [4] Sayuran collard, sayuran sawi, sayur-sayuran turnip, chard, kale, Gobis lan sayuran ijo sing padha sing disajikake bareng karo sajian iki mesthine bisa nambah kekayaan, amarga iku warna saka mata uang Amerika. [5] Panganan tradisional liyane, roti jagung, uga bisa digunakake kanggo makili kekayaan, yaiku warna emas. Ing dina sawise dina taun anyar, turah "Hoppin 'John" diarani "Skippin' Jenny" lan luwih nduduhake keslametan, nggawa pangarep-arep golek kesempatan sing luwih apik ing Taun Anyar. [6]

Hoppin 'John - kacang polong lan beras mateng ireng

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hoppin John What's cooking America.Another name for it is Stew Peas
  2. "On New Year's Day, it gets the full Southern treatment, which usually means Hoppin' John – a traditional Soul Food fixin' consisting of F peas cooked with ham hocks and spices, served over rice. In the South, eating field-peas on New Year's is thought to bring prosperity" Celebrate New Year's with Field- peas by Rachel Ellner 31 December 2008 Nashua Telegraph
  3. Chesman, Andrea (1998). 366 Delicious Ways to Cook Rice, Beans, and Grains. New York: Plume. p. 51. ISBN 978-0-452-27654-3.
  4. "'Eat poor on New Year's and eat fat the rest of the year,' echoed the refrain...A shiny dime is often thrown into the Hoppin' John cooking pot and the person getting the dime in their bowl is due an extra portion of good luck." Field Peas: New Year's good-luck foods by Mick Vann 26 December 2008 Food section Austin Chronicle
  5. "Collard greens (or kale, chard, mustard, or turnip greens) symbolize money in the South" Beyond Field - Peas: New Year's good-luck foods by Mick Vann 26 December 2008 Food section Austin Chronicle
  6. "On the day after New Year's Day, leftover "Hoppin' John" becomes "Skippin' Jenny" and eating it demonstrates powerful frugality, bringing one even better chances of prosperity." Beyond Black-Eyed Peas: New Year's good-luck foods by Mick Vann 26 December 2008 Food section Austin Chronicle