Honda City

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Kotak info mobil

Honda City ya iku kendaraan sedan kang diprodhuksi déning perusahaan Jepang, Honda wiwit taun 1981 kangga pasaran Asia. Honda City sepisanan diluncurake taun 1981 kanthi lawang telu. Ing Indonesia, rega mobil iki wiwit 260 yuta Rupiah (OTR Jakarta 2010).

Generasi Kaping telu (1996-2002)[besut | besut sumber]

Honda City génerasi kaoing telu

Honda City génerasi kaping telu ana ing taun 1996 lan mung katujokake kanggo pasar Asia Tenggara. Honda City ngisi pasar kendaraan subkompak sangisore Honda Civic, lan dirakit ing sapérangan nagara ing antarané Indonesia, Versi pembaharuan minore ana ing taun 2000 lan mesine nggunakaké 1.5L VTEC.

Akselerasi saka 0–100 km/jam udakara 10 detik.

Generasi Keempat (2002-2008)[besut | besut sumber]

Wulan November 2005 ing Indonesia. Pangowahan minor iki ana ing interiore (gril ngarep, lampu ngarep anyar, lampu kabut anyar, lampu mburi lan bumper anyar).

Kaca spione uga diganti dadi elektronik. Varian Honda City i-DSI lan VTEC wis digunakaké velg aluminium 14 inchi minangka standar. Tambahan liyané ya iku armrest tumrap penumpang ngarep lan uga lampu maca.

Honda City ing Thailand, Indonesia, nggunakaké gearbox CVT kanggo sekabehing varian (i-DSI lan VTEC). Gearbox CVT nggunakaké transmisi otomatis 7-speed kanthi tiptronik kang dikendalekake nganggo tombol paddle shift.