Olah-olahan Inggris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Hidangan Britania)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panggang minggu, yaiku daging sapi panggang, kentang panggang, sayuran lan puding Yorkshire

Olah-olahan Inggris minangka pepanthan tradhisi tradhisi masak lan praktik sing ana hubungane karo Inggris. Masakan Inggris diterangake minangka "sajian sing ora apik kanggo bahan-bahan lokal sing cocok, cocok karo saos sederhana kanggo nyenengake rasa, ora bisa nyelehake sajian." [1] Nanging, masakan Inggris wis digunakke pengaruh budaya saka wong-wong sing wis dienggoni ing Britain, prodhuksi Sato macem-macem ne abang lan putih, kayata pitik tikka masala Anglo-Indian. [2] [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. UKTV. "British cuisine". uktv.co.uk. Dijupuk 2008-05-23. 
  2. "Robin Cook's chicken tikka masala speech". London: The Guardian. 2002-02-25. Dijupuk 2001-04-19. 
  3. BBC E-Cyclopedia (20 April 2001). "Chicken tikka masala: Spice and easy does it". bbc.co.uk. Dijupuk 28 September 2007.  Pranala njaba ing |work= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]