Heydar Aliyev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Heydar Aliyev
Heydər Əliyev
Heydar Aliyev 1997.jpg
Presiden Républik Azerbaijan ke-3
Lungguh
24 Juni 1993 – 31 Oktober 2003
Wasir Surat Huseynov
Fuad Guliyev
Artur Rasizade
Ilham Aliyev
Kadhisiki Əbülfəz Elçibəy
Kagantèni Ilham Aliyev
Rerincèn priangga
Lair (1923-05-10)Mèi 10, 1923
RSSA Nakhchivan, RSS Azerbaijan, Uni Soviet (kini Azerbaijan)
Pati Dhésèmber 13, 2003(2003-12-13) (umur 80)
Cleveland, Ohio, Amerika Serikat
Bangsa Azerbaijan
Parté pulitik Parté Azerbaijan Baru
Sisihan Zərifə Əliyeva

Heydar Alirza oglu Aliyev (basa Azerbaijan: Heydər Əlirza oğlu Əliyev) (10 Mei 192312 Desember 2003) punika Présidhén Azerbaijan saking Parté Azerbaijan Baru utawi Yeni Azərbaycan Partiyası saking 24 Juni 1993 ngantos 31 Oktober 2003, sadarengipun dipungantos kaliyan Ilham Aliyev. Aliyev punika nguwasani pulitik Azerbaijan ing 30 taun pungkasan. Piyambakipun dhaup kaliyan Zərifə Əziz qızı Əliyeva, ingkang kapundhut ing warsa 1985.

deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala luar[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Vali Akhundov
Sekretaris Pertama Parté Komunis Azerbaijan
1969–1982
Diganti déning:
Kamran Bagirov
Sing mengku  sadurungé:
Tidak ada
Ketua Parlemen Nakhchivan
1991–1993
Diganti déning:
Vasif Talibov
Sing mengku  sadurungé:
Abülfaz Elçibay
Presiden Azerbaijan
1993–2003
Diganti déning:
Ilham Aliyev


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Heydar_Aliyev&oldid=1087099"