Hercule Poirot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
David Suchet minangka Hercule Poirot nalika syuting ing London (2009)

Hercule Poirot (pocapan Inggris [ɜːrˈkjuːl pwɑːrˈoʊ]; pocapan Prancis: ​[ɛʁkyl pwaʁo]) iku sawijining détèktif fiktif Bèlgia, anggitané Agatha Christie. Poirot iku paragané Christie sing misuwur dhéwé lan suwé dhéwé kanggo, awaké muncul ing 33 roman, sandiwara siji (Black Coffee), lan luwih saka 50 carita cekak sing dibabar antara taun 1920 lan 1975.

Hercule Poirot iku wis tau diparagakaké ing radio, filem, lan télévisi déning aktor séjé-séjé, kayata Austin Trevor, John Moffatt, Albert Finney, Sir Peter Ustinov, Sir Ian Holm, Tony Randall, Alfred Molina, Orson Welles, David Suchet lan Sir Kenneth Branagh.