Henry R. Towne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Henry Robinson Towne

Henry Robinson Towne (lair ing Philadelphia, 28 Agustus 1844; umur 172 taun) ya iku sawijining insinyur mekanik lan pengusaha ing Amerika.[1]

Panguripan[besut | besut sumber]

Henry R. Towne ya iku anak saka John Henry lan Maria (Tevis) T. Towne. Henry R. Towne kuliah ing University of Pennsylvania (sekolah teknik lan sains terapan) saka taun 1861-1862, nanging dheweke ora ngrampungake kuliahe mau.[2] Banjur, Towne nyambut gawé minangka juru gambar ing Port Richmond Iron Works, kang diduwéni déning IP Morris, Towne & Co.[2] Ing taun 1863, Towne ditugasake ndandani kapal perang serikat Massachusetts.[2] Ing taun 1864-1866, Towne ngedegake mesin kanggo memonitor US Navy.[2] Sawise perang, Towne nyinaoni teknik ing Paris, Perancis.[2] In taun 1868, Towne mbentuk kamitran karo Linus Yale (presiden Yale Lock (perusahaan manufaktur)).[2] Ing taun 1888-1889, Towne njabat minangka presiden saka American Society of Mechanical Engineers.[2] Henry Robinson Towne kawin karo Cora E. White lan tiggal donya tanggal 15 Oktober 1924, ing New York.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en) Henry R. Towne, www.businesspme.com. Diundhuh tanggal 11 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g h (en) Penn Biografi, www.archives.upenn.edu. Diundhuh tanggal 11 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Henry_R._Towne&oldid=998703"