Henry Ford

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel punika mbahas pandhiri Ford Motor Company; kanggé artikel bab tiyang sanès ingkang ugi naminipun Henry Ford, mangga mriksani Henry Ford (disambiguasi).
Henry Ford
Henry ford 1919.jpg
Henry Ford ing taun 1919
Lair (1863-07-30)Juli 30, 1863
Greenfield Township, Dearborn, Michigan, Amérika Sarékat
Pati April 7, 1947(1947-04-07) (umur 83)
Fair Lane, Dearborn, Michigan, Amérika Sarékat
Pakaryan Pengusaha
Insinyur
Bebathèn resik IncreaseUS$188,1 billion, adidasar informasi saka Forbes – Fèbruari 2008.
Agama Kristen Protèstan
Bojo Clara Jane Bryant
Anak Edsel Ford
Wong tuwa William Ford (ayah)
Mary Ford (ibu)
Tandha tangan
Henry Ford Signature.svg

Henry Ford (30 Juli 1863 - 7 April 1947) punika ingkang ngadegaken Ford Motor Company kaliyan kaanggep ndamel kelas menengah ing masarakat Amérika. Piyambakipun ugi ingkang pratami nrapaken sistem prodhuksi ban berjalan salebetipun prodhuksi massal montor ingkang reginipun kagolong mirah. Mobilipun ingkang misuwur punika Ford modhèl T.

Yasanipun punika inggih saged ndamel révolusi wonten ing bisnis saha indhustri.

Uga delengen liyané[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.