Henry Ford

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel punika mbahas pandhiri Ford Motor Company; kanggé artikel bab tiyang sanès ingkang ugi naminipun Henry Ford, mangga mriksani Henry Ford (disambiguasi).
Henry Ford
Henry ford 1919.jpg
Henry Ford ing taun 1919
Lair (1863-07-30)Juli 30, 1863
Greenfield Township, Dearborn, Michigan, Amerika Serikat
Pati April 7, 1947(1947-04-07) (umur 83)
Fair Lane, Dearborn, Michigan, Amerika Serikat
Pakaryan Pengusaha
Insinyur
Bebathèn resik Green Arrow Up.svgUS$188,1 billion, adidasar informasi saka Forbes – Februari 2008.
Agama Kristen Protestan
Bojo Clara Jane Bryant
Anak Edsel Ford
Wong tuwa William Ford (ayah)
Mary Ford (ibu)
Tandha tangan
Henry Ford Signature.svg

Henry Ford (30 Juli 1863 - 7 April 1947) punika ingkang ngadegaken Ford Motor Company kaliyan kaanggep ndamel kelas menengah ing masarakat Amerika. Piyambakipun ugi ingkang pratami nrapaken sistem prodhuksi ban berjalan salebetipun prodhuksi massal montor ingkang reginipun kagolong mirah. Mobilipun ingkang misuwur punika Ford modhèl T.

Yasanipun punika inggih saged ndamel revolusi wonten ing bisnis saha indhustri.

Uga pirsani liyane[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Henry_Ford&oldid=1107193"