Henry Ford

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel punika mbahas pandhiri Ford Motor Company; kanggé artikel bab tiyang sanès ingkang ugi naminipun Henry Ford, mangga mriksani Henry Ford (disambiguasi).
Henry Ford

Henry Ford ing taun 1919
Lair 30 Juli 1863
Greenfield Township, Dearborn, Michigan, Amerika Serikat
Tilar donya 07 April 1947 (umur 83)
Fair Lane, Dearborn, Michigan, Amerika Serikat
Pagawéyan Pengusaha
Insinyur
Pametu resik Green Arrow Up.svgUS$188,1 billion, adidasar informasi saka Forbes – Februari 2008.
Agama Kristen Protestan
Garwa Clara Jane Bryant
Anak Edsel Ford
Wong tuwa William Ford (ayah)
Mary Ford (ibu)
Tapak asma

Henry Ford (30 Juli 1863 - 7 April 1947) punika ingkang ngadegaken Ford Motor Company kaliyan kaanggep ndamel kelas menengah ing masarakat Amerika. Piyambakipun ugi ingkang pratami nrapaken sistem prodhuksi ban berjalan salebetipun prodhuksi massal montor ingkang reginipun kagolong mirah. Mobilipun ingkang misuwur punika Ford modhèl T.

Yasanipun punika inggih saged ndamel revolusi wonten ing bisnis saha indhustri.

Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Henry_Ford&oldid=803733"