Hamim Tohari Djazuli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hamim Tohari Djazuli akrab diundang Gus Miek (lair ing Kediri, Jawa Timur 17 Agustus 1940 - tilar donya ing Surabaya, 5 Juni 1993 kanthi umur 52 taun) iku ulama kang ngêdekaké amalan dzikir Jama'ah Mujahadah Lailiyah, Dzikrul Ghofilin, lan sema'an (midangêt) al-Qur'an Jantiko Mantab.[1] Gus Miek ya iku putro jalêripun K.H. Jazuli Utsman, pengasuh Pondok Pesantren Al-Falah, Ploso, Mojo, Kediri.[2] Gus Miek minangka terkenal wali kang ngêntékaké sapérangan akèh wektuné kanggo dakwah ing njobo pesantren.[3][4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Muhammad Nurul Ibad (2001). Perjalanan dan Ajaran Gus Miek. Pustaka Pesantren. ISBN 979-8452-32-1.  Halaman 111-133.
  2. www.tokohtokoh.com: KH. Hamim Djazuli. Diakses 24 April 2014.
  3. Muhammad Nurul Ibad (2010). Dhawuh Gus Miek. Pustaka Pesantren. ISBN 979-8452-30-5.  Halaman vii.
  4. Muhammad Nurul Ibad (2012). Suluk Jalan Terabas Gus Miek. Pustaka Pesantren. ISBN 979-8452-31-3.  Halaman vii.