Hamim Tohari Djazuli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Hamim Tohari Djazuli akrab diundang Gus Miek (lair ing Kediri, Jawa Timur 17 Agustus 1940 - tilar donya ing Surabaya, 5 Juni 1993 kanthi umur 52 taun) iku ulama kang ngêdekaké amalan dzikir Jama'ah Mujahadah Lailiyah, Dzikrul Ghofilin, lan sema'an (midangêt) al-Qur'an Jantiko Mantab.[1] Gus Miek ya iku putro jalêripun K.H. Jazuli Utsman, pengasuh Pondok Pesantren Al-Falah, Ploso, Mojo, Kediri.[2] Gus Miek minangka terkenal wali kang ngêntékaké sapérangan akèh wektuné kanggo dakwah ing njobo pesantren.[3][4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Muhammad Nurul Ibad (2001). Perjalanan dan Ajaran Gus Miek. Pustaka Pesantren. ISBN 979-8452-32-1. Halaman 111-133.
  2. www.tokohtokoh.com: KH. Hamim Djazuli. Diakses 24 April 2014.
  3. Muhammad Nurul Ibad (2010). Dhawuh Gus Miek. Pustaka Pesantren. ISBN 979-8452-30-5. Halaman vii.
  4. Muhammad Nurul Ibad (2012). Suluk Jalan Terabas Gus Miek. Pustaka Pesantren. ISBN 979-8452-31-3. Halaman vii.