Hamidah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hamidah, jeneng asli Fatimah Hasan Delais, (lair 8 Juni 1914 ing Bangka - surud 8 Mèi 1953 ing Palémbang) ya iku sastrawati ing Hindhia-Walanda lan Indonésia.[1] Dhèwèké nulis novèl kang sesirahan Kehilangan Mestika, dibabar Balai Pustaka taun 1935.[1] Miturut H.B. Jassin, novèl Kehilangan Mestika iku nyaritakaké uripé Hamidah dhéwé linantaran akèh pérangan ing jejeré mèmper carita uripé.[1] Hamidah surud ing umur 38 taun.[1] Saliyané minangka sastrawati, dhèwèké uga minangka guru ing Padangpanjang.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d Rustapa 1997, k. 150.


Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Rustapa, Anita K. (1997). Antologi Biografi Pengarang Sastra Indonesia 1920-1950. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan. ISBN 979-459-796-3 Priksa gandra |isbn= (pitulung).