Hacker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hacker

Hacker ya iku sebutan kanggo wong utawa kelompok kang mènèhi sumbangan kang manfaat kanggo donya jaringan lan sisitem oprasi, gawé program bantuan kanggo donya jaringan lan komputer. Hacker uga bisa dikategorikaké gawéan kang dilakokké kanggo golèk kelemahan salah sijiné sistem lan mènèhi ide utawa penemu kang bisa ndandani kelemahan kang tinemu.[1] Ana uga sing ngandakaké yèn hacker iku salah sijiné penjahat kang ana ing donya maya utawa donya internet, ananging iku kabèh pengertian kang salah kaprah. Hacker dhéwé ya iku wong kang kerjané kanggo ngembangaké program-program komputer, bisa iku kanthi independen utawa dikerjakaké ing salah sijiné perusahaan. Tugas hacker ya iku golèk kelemahan saka salah sijiné sistem kang diyasa déning programer saéngga program utawa aplikasi kang digawé bisa dadi luwih apik saka sadurungé. Sanajan wong kang nglakokaké kejahatan ing babagan teknologi informasi iku ingaran kanti jenengan cracker. Istilah iki kanggo sapérangan wong mungkin ora wigati, ananging sabeneré wigati banget. Istilah kang salah kaprah iki akèh ngrugèkaké kanthi moral.[2]

Sajarah Hacker[besut | besut sumber]

Istilah hacker wiwit ana ing kiwa-tengené taun 1960-an lan kapisan kali digunakaké déning mahasiswa Tech Modhèl Railroad Club kang makarya ing sala sijiné laboratorium ing Massachussets Intitut of Technology. Istilah hacker dhéwé kanggo nyebut wong kang ahli ing babagan pemrograman lan bisa ngasilaké program kang luwih apik ketimbang program sadurungé kang wis ana kanti cara ngilangi kelemahan kang ana ing jeroné. Istilah iki populèr ing kalangan masarakat lan nyebut wong-wong kang ahli ing sajeroning pemrogram komputer minangka hacker.[2]

Tingkatan Hacker[besut | besut sumber]

Kanyata hacker uga duwé tataran-tataran, saben tataran dibédakaké kanti kepinteran lan ngèlmu kang diduwèni karo hacker:

  • Elite

Ciri-ciri: ngertèni sistem oprasi jaba lan jero, bisa ngonfigurasi lan nyambungaké jaringan kanthi global, nglakokaké pemograman saben dinané, èfisien lan trampil, gunakaké ilmuné kanti tepat, ora ngremuk data-data, lan mesti nepati aturan kang ana. Tingkat èlit iki ingaran minangka suhu.

  • Semi Elite

Ciri-ciri: luwih enom saka golomgan èlit, duwé kepinteran lan pengalaman kang akèh babagan komputer, ngertni babagan sisitem operasi, kepinteran programé cukup kanggo ngubah program eksplosit.

  • Developed Kiddie

Ciri-ciri: Umuré isih enom lan isih sekolah, dèwèké maca babagan métodhe hacking lan carané ing pira-pira kesempatan, nyoba pira-pira sistem nganti ahiré kasil lan memproklamirake kemenangan marang liyané, biyasané isih gunakaké Grafik User Interface (GUI) lan isih sinau basic saka LINUX tanpa mampu nemu kelemahan anyar ing sistem operasi.

  • Script Kiddie

Ciri-ciri: Kaya developed kiddie lan uga kaya Lamers, dèwèké amung duwé kepinteran tèknis networking kang isih sithik. Ora béda kaya GUI, hacking dilakokaké gunakaké trojan kanggo medèni lan nyusahaké urip minangka pengganggu Internet.

  • Lammer

Ciri-ciri: Ora duwé pengalaman lan kepinteran ananging péngén dadi hacker saéngga kerep ingaran minangka wanna-be hacker, panggunaan komputer dèwèké terutama kanggo main gém, IRC, ijol-ijolan software kartu kredit, nglakokaké hacking kanti gunakaké software trojan, nuke lan Dos, seneng nyombongaké awaké dhéwé léwat IRC chanel, lan sakpanunggalé. Amerga akèh kurangé kanggo gayuh elite, sajeroning perkembangan dhèwèké amung nganti bakal nyampé level developed kiddie utawa script kiddie bae.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b HACKER Pengertian HACKER, (Kaunduh 22/10/12).
  2. ^ a b [1] memahami-dekat-dan-jelas-pengertian-hacker-dan-cracker, Kaunduh 22/10/12.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

HACKER [2]