Hacker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

hacker;”tukang prank”.

Sajarah Hacker[besut | besut sumber]

Istilah hacker wiwit ana ing kiwa-tengené taun 1960-an lan kapisan kali digunakaké déning mahasiswa Tech Modhèl Railroad Club kang makarya ing sala sijiné laboratorium ing Massachussets Intitut of Technology. Istilah hacker dhéwé kanggo nyebut wong kang ahli ing babagan pemrograman lan bisa ngasilaké program kang luwih apik ketimbang program sadurungé kang wis ana kanti cara ngilangi kelemahan kang ana ing jeroné. Istilah iki populèr ing kalangan masarakat lan nyebut wong-wong kang ahli ing sajeroning pemrogram komputer minangka hacker.[1]

Tingkatan Hacker[besut | besut sumber]

Kanyata hacker uga duwé tataran-tataran, saben tataran dibédakaké kanti kepinteran lan ngèlmu kang diduwèni karo hacker:

  • Elite

Ciri-ciri: ngertèni sistem oprasi jaba lan jero, bisa ngonfigurasi lan nyambungaké jaringan kanthi global, nglakokaké pemograman saben dinané, èfisien lan trampil, gunakaké ilmuné kanti tepat, ora ngremuk data-data, lan mesti nepati aturan kang ana. Tingkat èlit iki ingaran minangka suhu.

  • Semi Elite

Ciri-ciri: luwih enom saka golomgan èlit, duwé kepinteran lan pengalaman kang akèh babagan komputer, ngertni babagan sisitem operasi, kepinteran programé cukup kanggo ngubah program eksplosit.

  • Developed Kiddie

Ciri-ciri: Umuré isih enom lan isih sekolah, dèwèké maca babagan métodhe hacking lan carané ing pira-pira kesempatan, nyoba pira-pira sistem nganti ahiré kasil lan memproklamirake kemenangan marang liyané, lumrahé isih gunakaké Grafik User Interface (GUI) lan isih sinau basic saka LINUX tanpa mampu nemu kelemahan anyar ing sistem operasi.

  • Script Kiddie

Ciri-ciri: Kaya developed kiddie lan uga kaya Lamers, dèwèké amung duwé kepinteran tèknis networking kang isih sithik. Ora béda kaya GUI, hacking dilakokaké gunakaké trojan kanggo medèni lan nyusahaké urip minangka pengganggu Internet.

  • Lammer

Ciri-ciri: Ora duwé pengalaman lan kepinteran nanging péngén dadi hacker saéngga kerep ingaran minangka wanna-be hacker, panggunaan komputer dèwèké terutama kanggo main gém, IRC, ijol-ijolan software kartu kredit, nglakokaké hacking kanti gunakaké software trojan, nuke lan Dos, seneng nyombongaké awaké dhéwé léwat IRC chanel, lan sakpanunggalé. Amerga akèh kurangé kanggo gayuh elite, sajeroning perkembangan dhèwèké amung nganti bakal nyampé level developed kiddie utawa script kiddie bae.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng internet2
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng internet1

Pranala njaba[besut | besut sumber]

HACKER [1]