HIM Damsyik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
HIM Damsyik
HIM Damsyik.jpg
HIM Damsyik
Lair Incik Muhammad Damsyik
Jeneng liya HIM Damsyik
Pakaryan Aktor
Penari
Taun aktif 1959 - 2012

Haji Incik Muhammad Damsyik (lair ing Teluk Betung, Lampung, 14 Maret 1929 – pati ing Dhépok, 3 Fèbruari 2012 ing yuswa 82 taun), lan misuwur kanthi asma HIM Damsyik, inggih punika aktor senior Indonésia lan ugi dados penari.[1] Donya entertainment panci sampun mbalung sumsum (mendarah daging) tumrap HIM Damsyik.[1] Ngantos ing yuswanipun ingkang sampun sepuh, panjenenganipun taksih aktif.[1] Nanging ing sasi Januari 2012, panjenenganipun gerah sanget.[1] Panjenenganipun mlebet Griya sakit Cinere sasampunipun kondur syuting, ingkang salajengipun dipunpindhahaken dhateng Griya Sakit MMC Kuningan, Jakarta Kidul.[1] Punkasanipun panjenenganipun tilar donya tabuh 00.57 WNIK, Jumat 3 Fèbruari 2012.[1] Panjenenganipun tilar donya ing tuswa 82 taun.[1]

Kiprahipun[besut | besut sumber]

HIM Damsyik sampun aktif dados bintang filem wiwit taun 1959 ing filem Bertamasya.[1] Panjenenganipun dipunajak sutradara Wim Umboh kanggé ndhèrèk main ing filem wau.[1] Saderengipun punika, Damsyik namung mbiyantu dados koreografer ing filem wau.[1] Kiprahipun HIM Damsyik saya misuwur awit dados paraga antagonis Datuk Maringgih wonten ing filem Siti Nurbaya (1992) ingkang naté dipungiyaraken ing TVRI.[1] Sesarengan kaliyan Novia Kolopaking (Siti Burbaya) lan Gusti Randa (Syamsul Bahri) ing filem kasebat, HIM Damsyik sukses dados karakter juragan kejem kanthi nengsemaken.[1]

Wonten ing pagesangan salajengipun, HIM Damsyik asring dipuntimbali kanthi sesebatan Datuk Dansa.[2] Panjenenganipun aktif nari lan madhegaken Damsyik School of Dance.[1]

Filmografi[2][besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Siti Nurbaya
  • Wah... Cantiknya
  • Maha Kasih
  • Anakku Bukan Anakku

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m HIM Damsyik dipunundhuh tanggal 22 Fèbruari 2012
  2. ^ a b HIM Damsyik dipunundhuh tanggal 23 Fèbruari 2012

Pranala njawi[besut | besut sumber]