Héctor Bellerín

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Héctor Bellerín
1 hector bellerin 2015.jpg
Bellerín pemain klub Arsenal ing 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Héctor Bellerín Moruno
Tanggal lair (1995-03-19) 19 Maret 1995 (umur 24)
Papan lair Barcelona, Spanyol
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[1]
Posisi main Bék tengen
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 24
Karir nom
2003–2011 Barcelona
2011–2013 Arsenal
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013– Arsenal 111 (5)
2013–2014Watford (loan) 8 (0)
Tim nasional
2011 Spain U16 6 (1)
2012 Spain U17 6 (0)
2013–2014 Spain U19 9 (0)
2015–2017 Spain U21 14 (0)
2016– Spain 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:31, 4 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:46, 20 June 2017 (UTC)

Héctor Bellerín Moruno (lair 19 Maret 1995) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Spanyol ingkang main dados bèg ing Liga Primér Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Spanyol.[2]

Bellerín miwiti karir minangka panyerang sayap kanggé FC Barcelona.[3] Bellerín gabung ing Arsenal taun 2003 saking Akadhemi Bal-balan La Masia, ingkang kalebet akadhemi gadhah klub FC Barcelona.[3] Bellerin dipunpromosikaken dhateng tim sènior ing taun 2013, nanging sadèrèngipun main régulèr, piyambakipun dipunampilaken dhateng klub Watford.[3] Bellerin namung semusim main ing Watford, lan namung tampil ping wolu kemawon, sadèrèngipun dipuntimbali wangsul dhateng Arsenal.[3] Bellerin ngawiti dhebut kaliyan tim sènior Arsenal ing taun 2013, wekdal pertandhingan kaping tiga piala liga mengsah West Bromwich Albion, wekdal semanten piyambakipun mlebet nggantosaken Mikel Arteta ing menit 95.[3]

Dhebut Bellerin ing Liga Champions Éropah wekdal wulan Sèptèmber 2016, wekdal semanten Arsenal kalah mengsah Borussia Dortmund. Bellerin sampun nyithak 66 pertandhingan lan nyithak tigang gol kanggé Arsenal.[3] Karir Bellerin Timnas Senior Spanyol dipunwiwiti taun 2016, Bellerin sampun tigang ambalan mbéla timnas La Furia Roja.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Barclays Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 18 January 2018. 
  2. Hector Bellerin(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  3. a b c d e f g Hector Bellerin(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)