Héctor Bellerín

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Héctor Bellerín
Hector Bellerin Arsenal Members' Day 2015 (20116575665).jpg
Bellerín pemain klub Arsenal ing 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Héctor Bellerín Moruno
Tanggal lair (1995-03-19) 19 Maret 1995 (umur 24)
Papan lair Barcelona, Spanyol
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[1]
Posisi main Bék tengen
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 24
Karir nom
2003–2011 Barcelona
2011–2013 Arsenal
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013– Arsenal 111 (5)
2013–2014Watford (loan) 8 (0)
Tim nasional
2011 Spain U16 6 (1)
2012 Spain U17 6 (0)
2013–2014 Spain U19 9 (0)
2015–2017 Spain U21 14 (0)
2016– Spain 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:31, 4 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:46, 20 June 2017 (UTC)

Héctor Bellerín Moruno (lair 19 Maret 1995) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Spanyol ingkang main dados bèg ing Liga Primér Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Spanyol.[2]

Bellerín miwiti karir minangka panyerang sayap kanggé FC Barcelona.[3] Bellerín gabung ing Arsenal taun 2003 saking Akadhemi Bal-balan La Masia, ingkang kalebet akadhemi gadhah klub FC Barcelona.[3] Bellerin dipunpromosikaken dhateng tim sènior ing taun 2013, nanging sadèrèngipun main régulèr, piyambakipun dipunampilaken dhateng klub Watford.[3] Bellerin namung semusim main ing Watford, lan namung tampil ping wolu kemawon, sadèrèngipun dipuntimbali wangsul dhateng Arsenal.[3] Bellerin ngawiti dhebut kaliyan tim sènior Arsenal ing taun 2013, wekdal pertandhingan kaping tiga piala liga mengsah West Bromwich Albion, wekdal semanten piyambakipun mlebet nggantosaken Mikel Arteta ing menit 95.[3]

Dhebut Bellerin ing Liga Champions Éropah wekdal wulan Sèptèmber 2016, wekdal semanten Arsenal kalah mengsah Borussia Dortmund. Bellerin sampun nyithak 66 pertandhingan lan nyithak tigang gol kanggé Arsenal.[3] Karir Bellerin Timnas Senior Spanyol dipunwiwiti taun 2016, Bellerin sampun tigang ambalan mbéla timnas La Furia Roja.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Barclays Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 18 January 2018. 
  2. Hector Bellerin(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  3. a b c d e f g Hector Bellerin(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)