Gyeryongsan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gyeryongsan
Gunung Gyeryong
Hangul 계룡산
Hanja 鷄龍山
Alihaksara sing Disampurnakaké Gyeryongsan
McCune–Reischauer Kyeryongsan
Gunung Gyeryong ing mangsa atis.

Gyeryongsan utawa Gunung Gyeryong (계룡산) ya iku gunung ing kabupatèn Gyeryeong, propinsi Chungcheong Kidul, Korea Kidul.[1][2] Dhuwure Gyeryongsan 845 meter, ateges Gunung Naga lan Pitik amarga ana wewatuan kayata pitik ing duwur sirah naga.[1] Tumrap wong Korea, naga lan pitik ya iku kewan kang gawa kabekjan mula gunung iki ditekani wong kanggo dongasupaya kekarepane bisa dikabulake.[1] Gunung Gyeryong diubengi kuil-kuil Buddha kayata Donghaksa ing sisih wetan, Gapsa ing kulon, Sinwonsa ing barat daya lan Yonghwasa ing sisih tenggara.[1] Kuil kang paling akeh ditekani wong ya iku Gapsa lan Donghaksa.[1] Daerah iki duweni alas alami lan aliran-aliran kali kang bening.[1] Tanduran kang paling akeh ya iku wit tusam lan zelkova.[1] Skai pucuk kang luwih dhuwur Cheonghwangbong, ing dina kang cerah, pemandangan kutha Daejeon katon jelas.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d e f g h Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ (en) Gyeryongsan National Park, visitkorea. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gyeryongsan&oldid=986932"