Gunung Butak

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Gunung butak)
Gunung Butak
Gunung Butak katingal ing sisih tengen, wondéné Gunung Kawi ing sisih kiwa.

Gunung Butak inggih punika gunung ingkang mapan ing antawisipun Malang saha Blitar, Jawa Timur. Gunung punika saged dipun lampahi lumantar pinten-pinten panggénan, ananging biyasanipun lumantar dhusun Gadingkulon, Kecamatan Dau, Kabupaten Malang.[1]

panggénan[besut | besut sumber]

Gunung punika mapan ing watesan kabupaten Blitar saha Malang kanthi dipun apit déning gunung Kelud ing sisih kulon saha gunung Arjuna ing sisih wétan.[2]

jalur[besut | besut sumber]

margi pandhakian ingkang terus minggah kanthi kemiringan ingkang cekap ekstra, pandhakian ing gunung Butak saged dipun lampahi lumantar dhusun Semen-Gandusari-Blitar, margi gunung Kawi Kepanjen, margi dhusun Gadingkulon-Dau-Malang, utawa saking bukit Panderman Batu-Malang.

  1. saking miwiti intinipun margi ingkang dipun lampahi taksih wonten ing kebon kaliyan ladhang. Margi terus minggah.
  2. Ing pos 1 punika tlatahipun rata saha wiyar, trep sanget kanggé papan kémah, ananging kayu ing ngriku éwed dipun damel api unggun, kanggé ngangeti sarira amargi kahanan wana ingkang jawah tropis
  3. Pos 2 uga taksih arupa wana jawah tropis ananging boten selebat ing pos 1, ing pos punika kahanan sitinipun miring boten saged dipun dadosaken papan kanggé kémah . Margi saking pos 2 mituju pos 3 inggih punika margi sitinipun minggah saha dawa.
  4. Salajengipun pos 3, wonten ing pos punika cekap rata saha langkung wiyar. Wonten ing margi mituju pos 4, kahanan marginipun lumantar punggungan ingkang wonten ing wit inggil ananging wit garing, salajengipun mlipir sasampunipun lajeng lumantar sabana ingkang wiyar sanget uga saged jumenengaken papan kanggé kémah amargi wonten sumber toya.[2]

Kanggé miwiti wonten ing pos 1 mbetahaken wekdal kinten-kinten 45 menit. Pos II: pos I mituju pos II mbetahaken wekdal 1 jam 45 menit koordinat 112 55’51,8” BT saha 07 29’ 57,3” LS, katinggian 1650 mdpl.[2]

Suhu[besut | besut sumber]

Suhu ing puncak rata-rata sakandhapipun 10 derajat celcius.[2]

Komunikasi[besut | besut sumber]

Komunikasi dengan kanthi ngginakaken HT kanthi frekuensi 14.760 Hz.[2]

Panjangkepan logistik saha sumber toya[besut | besut sumber]

Kanggé njangkepi logistic dipun jangkepi déning secretariat, kanggé toya, wonten ing papan punika ugi wonten sumber toya ing pos II ingkang lumantar kran pipa. Saha ing pos IV.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Papan Gunung Butak (dipun unduh 23 Nopember 2012)
  2. ^ a b c d e f (id)Data Panunjang (dipun unduh 23 Nopember 2012)

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Gunung-di-indonesia-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Butak&oldid=978470"