Gunung Butak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Gunung butak)
Gunung Butak
Èlevasi 2,868 metres (9,409 ft)

Gunung Butak inggih punika gunung ingkang mapan ing antawisipun Malang saha Blitar, Jawa Timur. Gunung punika saged dipunlampahi lumantar pinten-pinten panggénan, ananging biyasanipun lumantar dhusun Gadingkulon, Kacamatan Dau, Kabupatèn Malang.[1]

panggénan[besut | besut sumber]

Gunung punika mapan ing watesan kabupatèn Blitar saha Malang kanthi dipunapit déning gunung Kelud ing sisih kulon saha gunung Arjuna ing sisih wétan.[2]

jalur[besut | besut sumber]

margi pandhakian ingkang terus minggah kanthi kemiringan ingkang cekap ekstra, pandhakian ing gunung Butak saged dipunlampahi lumantar dhusun Semen-Gandusari-Blitar, margi gunung Kawi Kepanjen, margi dhusun Gadingkulon-Dau-Malang, utawa saking bukit Panderman Batu-Malang.

  1. saking miwiti intinipun margi ingkang dipunlampahi taksih wonten ing kebon kaliyan ladhang. Margi terus minggah.
  2. Ing pos 1 punika tlatahipun rata saha wiyar, trep sanget kanggé papan kémah, ananging kayu ing ngriku éwed dipundamel api unggun, kanggé ngangeti sarira amargi kahanan wana ingkang jawah tropis
  3. Pos 2 uga taksih arupa wana jawah tropis ananging boten selebat ing pos 1, ing pos punika kahanan sitinipun miring boten saged dipundadosaken papan kanggé kémah. Margi saking pos 2 tumuju pos 3 inggih punika margi sitinipun minggah saha dawa.
  4. Salajengipun pos 3, wonten ing pos punika cekap rata saha langkung wiyar. Wonten ing margi tumuju pos 4, kahanan marginipun lumantar punggungan ingkang wonten ing wit inggil ananging wit garing, salajengipun mlipir sasampunipun lajeng lumantar sabana ingkang wiyar sanget uga saged jumenengaken papan kanggé kémah amargi wonten sumber toya.[2]

Kanggé miwiti wonten ing pos 1 mbetahaken wekdal kinten-kinten 45 menit. Pos II: pos I tumuju pos II mbetahaken wekdal 1 jam 45 menit koordinat 112 55’51,8” BT saha 07 29’ 57,3” LS, katinggian 1650 mdpl.[2]

Suhu[besut | besut sumber]

Suhu ing puncak rata-rata sakandhapipun 10 derajat celcius.[2]

Komunikasi[besut | besut sumber]

Komunikasi dengan kanthi ngginakaken HT kanthi frekuensi 14.760 Hz.[2]

Panjangkepan logistik saha sumber toya[besut | besut sumber]

Kanggé njangkepi logistic dipunjangkepi déning secretariat, kanggé toya, wonten ing papan punika ugi wonten sumber toya ing pos II ingkang lumantar kran pipa. Saha ing pos IV.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Papan Gunung Butak (dipununduh 23 Novèmber 2012)
  2. ^ a b c d e f Data Panunjang (dipununduh 23 Novèmber 2012)

Uga delengen[besut | besut sumber]


Cithakan:Gunung-di-indonesia-stub