Gulungan semi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Spring roll
Spring rolls on sale.jpg
JinisDim sum
AjanganHors d'oeuvre
VariasiMany
Buku masakan: Spring roll  Médhia: Spring roll
Gulungan semi
Cina 春卷
Hanyu Pinyinchūn juǎn
Kanton Yalechēun gyún
Werdi literalSpring roll
gulungan seminggu ing piring

Gulungan semi minangka olah-olahan kanthi macem-macem isi, rempah-rempah utawa ukuran dimensi sing ditemokake ing Timur Asia, Asia Kidul, Timur Tengah lan Asia Kidul-Wétan . Jeneng kasebut minangka terjemahan barès saka ch chnn juǎn (roll ' spring roll') saka Cina. Bungkus, jinis, lan teknik masak sing digunakake, uga jenenge, beda-beda ing wilayah sing gedhe, gumantung karo budaya wilayah kasebut.