Gulai Banak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Gulai banak (basa Minangkabau) utawi Gulai otak (basa Indonesia) inggih punika satunggaling masakan ingkang awujud gule mawi duduh santen ingkang raosipun pedhes. Masakan punika asalipun saking Minangkabau. Bahan ingkang dipunginakaken kanggé damel masakan kasebat inggih punika otak sapi ingkang sampun dipuntugel-tugel minangka bahan ingkang utama. Otak kasebat dipunmasak kanthi ngginakaken bumbu gule. Wonten ing sapérangan resep, gule punika dipuntambahi kaliyan irisan ron (godhong) mangkok ingkang kathah, pramila gadhah cita rasa ingkang khas sanget.