Gula barley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gula-gula gandum gandum

Gula barley (utawa permen gula gandum ) minangka salah sawijining jinis olahan arupa macem-macem tradisional manis sing digodhog (permen keras), umume warna kuning utawa oranye, sing biasane digawe nganggo ekstrak gandum, menehi rasa lan warna khas. Biasane didol kanthi bentuk tongkat bengkong. [1] Gula barley mirip banget karo permen dolanan sing bening (sing biasane digawe nganggo banyu murni tinimbang banyu gandum) [2] :3 lan permen karamel keras ing tekstur lan rasane .

Gula-gula plancongan gula gandum
Setotol berlingot jinis piramida ( tetrahedral ) nggodhok tradhisional manis kanggo masakan Nantes . Gula-gula gandum saka Religieuses de Moret asring digawe kanthi bentuk sing padha.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "barley", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (pitulung) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal), def. 2
  2. Fasolt, Nancy (2010). Clear Toy Candy. Mechanicsburg, Pennsylvania: Stackpole Books. p. 3.