Gujia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gujia
Gujhia.JPG
JinisDumpling
AjanganDessert
Panggonan asalIndian subcontinent
Woworan pokokSuji or Maida flour, wheat flour, khoa
Buku masakan: Gujia  Médhia: Gujia

Gujiya ( basa Hindi: गुजिया ) utawa karanji ( Marathi ) yaiku pangsit sing digoreng jero, asale saka bawana India, digawe nganggo suji (semolina) utawa maida (tepung gandum) diiseni campuran khoa sing legi (padatan susu; uga diarani mawa) lan woh-wohan sing dikeringake, lan digoreng ghee Penyebutan paling gujiya paling awal wiwit abad kaping 13, nalika campuran madu-jaggery ditutupi karo glepung gandum lan garing srengenge.

Cara nyiyapake gujiya / pedakiya khas lumayan mirip karo samosa, nanging gujiya / pedakiya katon kaya empanada . Dibentuk kaya wulan separo, gujiya utawa pedakiya diiseni campuran buah-buahan parut lan panggang manis, khoa, parutan klapa, lan sithik suji kanggo menehi tekstur grainy. Utamane digawe lan dikonsumsi sajrone Teej, Holi lan Chhath ing India.