Grumpy Cat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Grumpy Cat
Grumpy Cat by Gage Skidmore.jpg
Grumpy Cat ing VidCon 2014
Jeneng liyanéTardar Sauce
SpésiesFelis catus
RasCampuran
Jinis kelaminWédok
Lair (2012-04-04) April 4, 2012 (umur 8)
Morristown, Arizona, Amérikah Sarékat
Taun aktif2012–saiki
Kondhang amargadadi sélébriti lan mémé internèt
Sing nduwéTabatha Bundesen
ResidenceMorristown, Arizona, Amérikah Sarékat
WongtuwaCalico (ibu) lan bapaké ora dingertèni
Mulabukané jenengTartar sauce
www.grumpycats.com

Tardar Sauce (lair tanggal 4 April, 2012),[1] utawa uga kondhang kanthi jeneng Grumpy Cat, iku sawijining kucing kang dadi sélébriti internèt saka Amerika. Dhèwèké kondhang amarga ulaté kang tansah katon mangkel, sing dijalari kondhisiné dhèwèké sing rada béda karo kucing liyané, ya iku anané [./https://en.wikipedia.org/wiki/Malocclusion underbite] lan kalainan kucing cébol (feline dwarfism).[1][2][3] Dhèwèké dadi kondhang sawisé fotoné dhèwèké dimot ing sana Reddit ing tanggal 22 September 2012 déning sawijining panganggo Reddit, Bryan Bundesen, sedulur lanangé Tabatha Bundesen, sing nduwèni Tardar.[4][5] Dhèwèké dadi rujukan mémé ana ing internèt, lan fotoné didadèkaké bahan kanggo nggawé gambar-gambar kang ngamot teges négatif lan sinis.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "16 Fun Facts About Grumpy Cat" (in Inggris). 2013-10-16. Retrieved 2018-08-03.
  2. "Internet finds world's grumpiest cat, named Tardar Sauce". Fox News Channel. news.com.au. 28 September 2012. Retrieved 9 May 2014.
  3. Stern, Joanna (March 9, 2013). "Grumpy Cat: The Internet's Favorite Sour Cat Draws Crowds at SXSW - ABC News". abcnews.go.com. ABC News Internet Ventures. Retrieved August 2, 2018.
  4. McCarthy, Erin (October 16, 2013). "16 Fun Facts About Grumpy Cat". Mental Floss. Retrieved August 2, 2018.
  5. "The unlikely star of SXSW: Grumpy Cat". CNN.com. 2011-11-14. Retrieved 2013-03-11.
  6. "Grumpy Cat". Know Your Meme. Retrieved 2018-08-04.