Granny Smith

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Malus 'Granny Smith'
Granny smith and cross section.jpg
Tetua persilanganThought to be
Malus pumila × M. sylvestris
Kultivar'Granny Smith'
Tanah asalMaria Ann Smith
Australia, 1868

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (October 2018)">perlu rujukan</span> ]

Eyang Smith khas dadi ijo padhang nalika mateng


Granny Smith minangka kultivar apel sing nggawa tip, sing asale saka Australia ing taun 1868. [1] Iki dijenengi sawise Maria Ann Smith, sing nyebar kultivar saka winih kasempatan . Wit iki dianggep minangka hibrida saka Malus sylvestris, apel liar Eropa, kanthi apel ingon Malus pumila minangka polenisasi .

Apel wiji beda-beda kanthi genetis. Biasane kurang kualitas, lan macem-macem ora nyata saka winih. Kanggo ngreksa variasi genetik sing pas, grafting minangka cara panyebaran sing biasane (lan potongan asring digunakake). Kabeh wit apel Granny Smith sing ditandur saiki kalebu klon saka wit Smith asli ing Sydney. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Smith, Maria Ann (1799–1870)". Australian Dictionary of Biography. Dibukak ing 2012-01-23.
  2. Stirzaker, Richard (2010). Out of the Scientist's Garden: A Story of Water and Food. Collingwood, VIC: CSIRO Pub. p. 27. ISBN 978-0643096585.